Home / Dalfsen Regio / wereldtop karate verzamelt zich in dalfsen

wereldtop karate verzamelt zich in dalfsen

De opening is op zaterdagmorgen om 09.30 uur. Direct daarna starten de wedstrijden met om 10.00 uur kata Hand To Hand Fighting en kata Karate voor zowel dames als heren. Een kata is een stijlfiguur, een vaste serie bewegingen, waarmee de karateka een gevecht uitbeeldt tegen denkbeeldige tegenstanders, komend van verschillende richtingen. Het is dan ook niet een reëel gevecht, maar een schijngevecht, waarin de verschillende standen, verdediging- en aanvalstechnieken zo goed mogelijk worden getoond voor een jury. Belangrijke sleutelfactoren in kata zijn snelheid, kracht, flexibiliteit en ritme.

Vanaf 13:00 uur gaat het toernooi verder met de Team Fights. Hierin zullen de landen met een team van zeven personen tegen elkaar strijden om het hoogste podium. Op zondag beginnen de individuele Fight wedstrijden om 10.00 uur. In de categorie Full contact Hand to Hand Fight en de categorie Karate Semi-Contact strijden de karateka’s om het eremetaal. Zeker het Hand to Hand Fighting is spectaculair. Hierbij mogen, naast stoot- en traptechnieken, ook diverse werptechnieken naar de grond worden toegepast.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.