Home / Dalfsen Regio / welke persoon of organisatie verdient dit jaar de vrijwilligerspluim

welke persoon of organisatie verdient dit jaar de vrijwilligerspluim

Gert Veurink won vorig jaar in de categorie Personen. Als vrijwilliger kreeg hij onder andere veel waardering omdat hij zich naast zijn fulltime baan vele uren per week inzet voor de mensen in de Nijenhaghen in Ommen.

In de categorie ‘Groepen’ gingen de vrijwilligers van de Bazieoband er met de winst vandoor. Deze band, onderdeel van muziekvereniging De Bazuin, bestaat uit een groep mensen met een verstandelijke beperking. (Bazieo staat voor ‘Bazuin in eenvoud Ommen’, red.)
De band telt momenteel 25 leden en 15 begeleiders. Deze vrijwilligers helpen de leden tijdens de wekelijkse repetities, bijvoorbeeld met het aanwijzen van noten en toetsen of het vasthouden van trommelstokken. Bij optredens zorgen ze voor vervoer en het inrichten van het podium. Als er een concert is, dan gaat de begeleidende vrijwilliger de héle avond mee.
Eén keer per drie maanden gaan alle vrijwilligers met elkaar om tafel om dingen te bespreken. Is het geluid niet te hard voor dat ene bandlid? Heeft een bandlid misschien een andere begeleider nodig?

‘Een échte opsteker!’John Marsman, sinds twee jaar als dirigent aan de band verbonden, denkt met veel plezier terug aan die spannende en onvergetelijke avond, toen de Bazieo Band de Vrijwilligerspluim kreeg uitgereikt.“Verschillende mensen hadden ons destijds voor de Vrijwilligerspuim aangemeld, waaronder voorzitter Jenneke Veurink. We waren al eens eerder genomineerd, maar of we weer zover zouden komen…? Dat we ook dit keer bij de laatste drie zaten, was een echte opsteker!

Via Facebook en andere sociale media zijn er daarna veel oproepen rondgegaan, om op de Bazieo Band te stemmen. De enige pech was dat het op de avond van de bekendmaking erg slecht weer was. Het ijzelde, waardoor veel van onze leden er niet bij konden zijn omdat ze niet de weg op mochten… Dat we die avond de Vrijwilligerspluim wonnen, was een enorme boost voor onze band! Iedereen vond het geweldig. We hebben het gevierd door met z’n allen gezellig taart te eten!
John geniet nog elke week van zijn dirigentschap bij de Bazieo Band. “Als ik de kelder van het Bazuingebouw binnenloop en ik zie die instrumenten staan, begin ik al helemaal te glunderen! Ik was totaal niet bekend met deze doelgroep, maar ik korte tijd had ik al een klik met de bandleden. Het is zó ontzettend leuk om met deze band te werken!”

Op de vraag wat het winnen van de Vrijwilligerspluim de Bazieo Band uiteindelijk heeft opgeleverd, antwoordt John: “Het heeft nieuw elan gebracht! Zo zijn we weer volop bezig met nieuwe muziek en andere nieuwe dingen. Zaterdag 10 november spelen we mee met het jubileumconcert van het Hervormd Zangkoor en komend voorjaar geven we een optreden samen met het Kinderkoor uit Den Ham.”

“Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde!” benadrukt John nog maar eens. “Zonder vrijwilligers ook géén Bazieo Band… Vrijwilligers zorgen er immers voor dat de boel draaiende blijft.
Wat de Vrijwilligerspluim 2018 betreft, zou ik dan ook iedereen willen oproepen: ga stemmen!”

Vrijwilligers aanmelden
Alle inwoners van de gemeente Ommen kunnen personen en groepen vrijwilligers aanmelden voor de Vrijwilligerspluim 2018. Belangrijk is dat zij wonen in de gemeente Ommen, verbonden zijn aan een organisatie en onderscheidend zijn in hun vrijwilligerswerk.

Op het aanmeldformulier kunt u toelichten, waarom u vindt dat uw favoriete vrijwilligers de pluim verdienen. Het ingevulde formulier kunt u voor 12 november 2018 sturen naar vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl
De jury beoordeelt alle aanmeldingen en selecteert in beide categorieën drie genomineerden die in aanmerking komen voor de Vrijwilligerspluim 2018.

De uitreiking van de Vrijwilligerspluim 2018 is vrijdagavond 7 december 2018. U bent die avond van harte welkom om uw favoriete vrijwilliger en/of groep vrijwilligers te komen supporten tijdens de uitreiking.
Voor meer informatie over de Vrijwilligerspluim 2018 zie: www.vrijwilligerssteunpuntommen.nl

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.