Home / Dalfsen Regio / vov stelt vragen over afvoeren kunstgras

vov stelt vragen over afvoeren kunstgras

De fractie stelt de vragen na aanleiding van een uitzending van Zembla. Uit een uitzending van het TV programma Zembla (12 september 2018) blijkt dat bedrijven die aangeven het kunstgras, af te voeren, scheiden en recyclen, door het kunstgras niet te recyclen, maar op te slaan, frauderen. Uit mediaberichten blijkt dat het OM inmiddels een onderzoek gestart is naar het afvoeren van oud kunstgras. Het te verwijderen kunstgras kan, mede door het plastic en rubber niet als restafval gestort worden. Voor het afvoeren van kunstgras moet door gemeenten veel geld betaald worden. 

Uit de genoemde uitzending van Zembla bleek volgens de partij dat er in Nederland geen bedrijven zijn die oud gebruikt kunstgras kunnen recyclen en dit in kan houden dat nog meer kosten bij een goede afvoeren en verwerking komen.

De fractie van de VOV heeft dan ook de volgende vragen gesteld

1. Op welke wijze wordt, in Ommen, de afvoer van het oude kunstgras geregeld ?
2. Wat zijn de kosten van het verwijderen van het oude kunstgras ?
3. Op welke wijze wordt geborgd dat het oude kunstgras daadwerkelijk gerecycled gaat worden ?

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.