Home / Dalfsen Regio / voorbeschouwing marienberg ph almelo

voorbeschouwing marienberg ph almelo

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor SportverenigingPrins Hendrik (PH) uut de wijk Schelfhorst in Almelo.

De trotse koploper, twaalf punten uit vier wedstrijden. Ondertussen zijn de voetballers van PH allemaal brave Hendriken althans voor de verwende zwartgele supporters, de absolute zelfbenoemde prinsen op witte paarden. Waarvan Akte!
(Prins) Hendrik van Almelo bezat ooit een mooi kasteel aan de rand van een langgerekte nederzetting vlak bij watergang de Aa, nog voordat de stoplichten van Herman Finkers zijn intrede deed.
Almelo ontstond ergens in de middeleeuwen. De naam gaat terug op de Germaanse woorden Alma (olm) en Lauha (lo). Een lo is een bos dat gelegen is op een zandgrond en vroeger vaak bij een nederzetting lag. Hendrik bouwde bij zijn Huis Almelo in 1236 een kapel, de voorloper van de Hervormde Kerk, dat mocht gewoon van de bisschop in Utrecht…Toffe kerel toch?

Ach ja…van die dingen duzz. Jaren later werd er op 22 september 1916 PH Almelo opgericht en vandaag de dag spelen ze in de derde klasse D. Zo gaan die dingen, als je even niet oplet ben je zo maar achthonderd jaar verder of sta je sinds eeuwen onderaan de ranglijst te koekeloeren…de 14e plek, 1 punt uut 4 duels. Hallooooo….Kiek, dat zijn wij nou niet echt gewend. Afgelopen week nam uw razende reporter als voorbereiding op het duel van komende zaterdag en als troost op de vorige alvast een Straffe Hendrik ter hand. Een mooie authentieke Brugse Tripel bier, nog steeds gebrouwen in het pittoreske stadscentrum van Brugge (België). Ik hield het vervolgens bij een Quadruppel, 11% schoon aan de haak. Mmm, lekker hoor. Donkerbruin bier met een krachtige en volle smaak, hergisting op de fles ondertussen kiekend naar het duel Oranje – Duitsland.
Ik vond PH eigenlijk Duitsland en wij leken wel een beetje op dat Nederlandse elftal van Koeman.
PH is zaterdag de torenhoge favoriet, David tegen Goliath, maar waarom winnen wij niet gewoon met 3-1 van de ongenaakbare nummer één. Elk nadeel heeft toch zijn voordeel zou de voormalige nummer 14 hebben geroepen. Dat plekkie nummer 14 moet ons toch wat extra geven. Nieuw elan…

Wij hoeven alleen maar naar boven te kijken, schieten om te scoren, kind kan de was doen!
Wij zijn Helligen Hendrik toch niet, het alter-ego van cabaretier Bert Eeftink uut Goor.
Neuh, wij moeten nu door-enteren. Gas op de lollie. Wij zijn te lang van die Brave Hendriken geweest. Alle Menschen werden Brüder….Als wij Duitsland kunnen verslaan met 3-0 kunnen wij die witten Prinsen van PH ook oprollen met 3-1, wat ik oe brom! Geloof in jezelf en in het team!
PH bracht enkele legendarische voetballers voort. Een Wout Brama, keeper Brian van Loo en cult-held Manuel Sanchez Torres. Misschien wel de beroemdste PH’er ooit in het betaalde voetbal.
Twente beleefde mooie jaren met deze fijnbesnaarde voetballer. Het bekte ook zo lekker…
Maar ook onze eigen Niels van ’t Hoog balde daar de pannen van het dak. Jaaah, echt waar. Onze trainert Niels voetbalde enkele jaren in het vlaggenschip op sportpark de Veenelanden in de wijk Schelfhorst. Destijds nog op zondag want pas sinds twee seizoenen weten ze daar pas dat voetballen op zaterdag het allermooiste is….Daarvoor deden ze dat op zondag, de laatste jaren in de 2e klasse.
Onze enthousiaste oefenmeester heeft daar nog vele voetstappen staan op het sportpark van de huidige lijstaanvoerder. Niels was PH en PH was jarenlang Niels van ’t Hoog. Prins Niels!
Maar Niels werd ook een dagje ouder, het lichaam sputterde opzichtig tegen…een vervelende slepende blessure gooide roet in het Almelose eten. Einde carrière. Tuurlijk kwam ook de liefde om de hoek kijken, ene Melinde Keizer maakte Niels Koning, Keizer en Admiraal tegelijk.

Zo’n aantrekkelijke oud-voetballer laat je niet koud. Dat snap ik helemaal, ze zette Niels compleet schaakmat. Schoentjes aan de spreekwoordelijke wilgen en Niels werd een loper langs de zijlijn, met de handjes netjes achter de rug. Een observator, een kenner van het oeroude spelletje.
Vorig seizoen arriveerde van ’t Hoog bij de mooiste club in het Oosten en zo is de cirkel weer rond.
Niels kent PH op zijn duimpje en je kunt op je roodzwarte klompen nu wel aanvoelen dat PH met angst en beven afreist naar het Westerpark. Dat staat als een paal boven water.
Prognose natuurlijk 3-1. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Martijn Hesselink. Veule wille en succes Heren. Wij geloven in Mainbarg, nog steeds!(AD).

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.