Home / Dalfsen Regio / vogelvereniging de vogelvriend kiest dalfsens mooiste

vogelvereniging de vogelvriend kiest dalfsens mooiste

De vogels worden woensdag voorafgaande aan de show gekeurd op o.a. conditie, kleur en formaat door keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Hiervoor komen 3 keurmeesters in actie, ieder met hun eigen specialisme. Woensdag benutten de leden van de vereniging om de show verder in te richten en de uitslagen van de keuring te verwerken. De prijsuitreiking vindt donderdag avond voorafgaand aan de officiële opening plaats.

Tijdens de show wordt de verkiezing gehouden van de mooiste vogel van Dalfsen. De Dalfser schooljeugd van groep 7 en 8 is uitgenodigd om hiervoor als jury op te treden en ‘Dalfsens Mooiste’ uit te kiezen. Dit jaar zijn er drie jubilarissen die respectievelijk 25 en 40 jaar lid zijn van de vereniging. Zij zullen bij de opening van de show worden gehuldigd.

Leerlingen van de Ds. Cazemierschool uit Oudleusen zorgen op hun eigen creatieve wijze voor de inrichting van de showvitrines die in de panoramazaal staan opgesteld. Deze vogelshow is tevens voor alle vogelliefhebbers een mooie gelegenheid om met collega kwekers uit de regio in contact te komen en met elkaar ervaringen te delen over deze hobby. Er is ook een grote verkoopklasse waar vogels voor redelijke prijzen kunnen worden aangeschaft van bij de vereniging aangesloten kwekers.

De tentoonstelling is voor publiek geopend op: Vrijdag 9 november van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag 10 november van 10.00 tot 15.00 uur, Locatie: Trefkoele+, panoramazaal, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen Toegang is gratis

Woensdag 7 november: 09.00 – 15.00 uur Keuring van de vogels
Donderdag 8 november: 19.30 Opening en huldiging jubilarissen en de prijsuitreiking
Vrijdag 9 november: 10.00 – 22.00 uur Vogelshow
Zaterdag 10 november 10.00 – 15.00 uur Vogelshow
Zaterdag 10 november 15.00 uur Prijsuitreiking “Dalfsens Mooiste”

Voor nog meer informatie: www.vogelvrienddalfsen.nl

Lees ook

4D-makelaar ook in 2021 actief voor het Vechtdal

REGIO – Ook in 2021 zijn 4D-makelaars actief in iedere regio van Overijssel. Karola Schröder …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.