Home / Dalfsen Regio / vechtdalleeft informatieavond over pleegouderschap

vechtdalleeft informatieavond over pleegouderschap

Daarom houden de drie partijen dinsdag 9 oktober in het gemeentehuis een vrijblijvende informatiebijeenkomst over pleegzorg. Daar vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, alsmede het opleidingstraject en de ondersteuning en deskundigheidsbevordering die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden. “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking”, aldus Eric Lieben van Trias Pleegzorg. “Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

Wethouder Jan Uitslag vindt het belangrijk dat er in binnen de gemeente Dalfsen aandacht aan wordt besteed. “We willen jongeren in een zo’n stabiel mogelijke leefomgeving laten opgroeien. En als je dan al tijdelijk uit huis moet, dan is het wel zo prettig als je binnen je eigen gemeente terecht kunt.”

De informatiebijeenkomst is dinsdag 9 oktober in het gemeentehuis. Aanvang: 19.30 uur. Nieuwsgierig? Meld u dan aan via voorpleegouders@trias-groep.nl

[youtube url=”https://www.youtube.com/embed/ej8Axh-viP8″]

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.