Home / Dalfsen Regio / usv valt ver terug na voorsprong

usv valt ver terug na voorsprong

Verslag: Ben Schuurman.
Foto: Koop Krul

Ondanks deze opsteker zakte USV daarna weg naar een zeer bedenkelijk niveau. Linies sloten niet aan en door verkeerde keuzes en slordig balverlies kreeg Renado steeds meer overwicht. Gevolgen konden niet uitblijven. In de 19e minuut werd een bal ‘over de hele’ perfect gecontroleerd en afgerond door Giedo de Weerd (1-1).

Een andere Friese smaakmaker zette zijn ploeg na een half uur verdiend op voorsprong. Met een vrije trap van zeker dertig meter verraste technicus Arjen Postma doelman Martijn Scheper (1-2). Na rust stapelden de problemen voor USV zich in hoog tempo op. USV moest met tien man verder na een wat makkelijk gegeven 2e gele kaart aan Dennis van der Veen. Met nog 20 minuten op de klok kwam USV nog verder in ondertal. De manier waarop was typerend voor het spel van USV. Een halfgebakken terugspeelbal vanuit het middenveld bracht doelman Martijn Scheper in verlegenheid. Ver buiten het doelgebied kwam zijn reddingsactie een fractie te laat: rood. USV had al drie keer gewisseld zodat Kay Huzen de keeperstrui om de schouders kreeg.

Gek genoeg kreeg USV met twee man minder nog kansen op de gelijkmaker. Inzetten van Ron Meijerink en Jonatha Cesario werden ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Auke Piet van der Hoek. Aan de overkant liet Kay Huzen intussen zien dat hij ook nog toekomst heeft als keeper. Maar tien minuten voor tijd was het echt over en uit. Toen tikte Giedo de Weerd van dichtbij de 1-3 binnen.

Zondag gaat USV op bezoek in Oldemarkt. Aanvang 14.00 uur.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.