Home / Dalfsen Regio / usv na rust onherkenbaar bij thor

usv na rust onherkenbaar bij thor

Foto: Peter Meijerink.
Tekst: Ben Schuurman

Een lage vrije trap van Thijmen Stegeman leek een eenvoudige prooi voor Jesse Bilstra, maar de doelman dook over de bal die zomaar in de verre hoek rolde (0-1). Tijdens de rust was iedereen het erover eens dat USV op alle onderdelen van het spel verder was dan de in 3e klasse debuterende thuisploeg. Hoe anders ging het na rust. THOR zette een paar tandjes bij en USV raakte meteen van de leg. De halverwege ingevallen spits Ron Meijerink had het Friese vuur tot twee keer toe kunnen doven. Een bekeken lob plofte net naast het doel van de kansloze Bilstra. Even later had hij de hoek voor het uitzoeken, maar schoof de bal in de armen van de sluitpost. Daarna verloor USV definitief alle grip op de wedstrijd. De ploeg grossierde in verkeerde passes, verloor overal op het veld de duels en kwam totaal niet meer in stuk voor. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Die viel na ruim een uur. Niet toevallig door smaakmaker Sonson Lyklama. Het grote talent met Haïtiaanse wortels speelde in het tweede bedrijf veel verder naar voren en had een schitterende afronding in huis (1-1). Van USV werd er nog steeds niets vernomen. THOR rook meer en meer de overwinning. Die was in de 78e minuut binnen handbereik. Chiel de Weerd was te laat met zijn sliding. USV ontsnapte omdat de snoeiharde strafschop van Remco de Jong door de lat werd gekeerd. Ook daarna bleef THOR het proberen, maar USV doelman Martijn Scheper voorkwam erger. Zondag gaat het verder met een thuiswedstrijd tegen Havelte. Aanvang 14.00 uur op ‘sportpark Hulsterlanden.

 

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.