Home / Dalfsen Regio / uit hei en dennen politiek

uit hei en dennen politiek

Adieu Pechtold, een goed debater, kon door één deur met Rutte, maar is helaas de laatste maanden door een aantal miskleunen in zijn privéleven “aangeschoten wild” geworden. Wat een hachelijke job zeg. Je moet wel van erg goede huize komen om brandschoon in de politieke arena te blijven scoren. Dat is in Amerika allemaal zoveel gemakkelijker. Je wordt beschuldigd door de ME TOO lobby en komt toch brandschoon in een hoge positie naast golden boy Trump. In het zakenleven gaat dat een stuk gemakkelijker. Daar is een ME TOO affaire bijna een voorwaarde om in de hoogste regionen te scoren. Dan hoor je erbij, ouwe jongens krentenbrood.

Ik zie het bij de gemeente Ommen nog niet gebeuren. Oké, daar was ook wel eens wat, maar niet om iemand op de brandstapel te leggen. Wel eens er naast, maar die kwam er met een verschroeide broek af. Politiek bedrijven is een riskante onderneming. Je woorden komen op een goudschaaltje en je daden worden onder een vergrootglas bekeken. Mijn broer was een blauwe maandag politiek bezig in een klein stadje in Brabant. Hij besteedde vele uren per week aan alle verslagen en ambtelijke stukken. Het gaf hem glans, naast alle zakelijke beslommeringen. Hij ging er van uit, dat men zijn ambtelijke verslagen met een grote intensiteit en belangstelling zou lezen en waarderen. Er ging veel tijd in zitten.

Wij werden door hem gebeld toen zijn hoofd op een pamflet aan de bomen langs de gemeentelijke wegen te zien was. Hij had het politiek gezien helemaal gemaakt, vond hij zelf. Het heeft een jaar geduurd voor hij inzag, dat al die ambtelijke stukken die hij door had geploegd, niets hadden bewerkstelligd, het was een zinloze tijdsbesteding geweest. Vaarwel politieke ambitie. 

Ik neem mijn petje af voor gemeenteraadsleden, die druk zijn met het doorploegen van de vele gemeentelijke- en ambtelijke stukken, de lange vergaderingen, vaak ‘s avonds nog  laat onderweg, het is bepaald geen sinecure. De landelijke politiek is ook vaak voor de Bühne. Hoe je je presenteert, hoe je in een gedwongen coalitie overeind blijft, hoe adrem je bent. Nee het is geen appeltje-eitje, de politiek.

Antoinette

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.