Home / Dalfsen Regio / udiros zadelt balkbrug op met rode lantaarn

udiros zadelt balkbrug op met rode lantaarn

Tekst: Willem Lampe

Klasse 4A is de afdeling van de fraaie afkortingen. Eerste prijs Wacker (Wij Als Club Krachtig en Rap), of nee, doe maar Udiros (Us Doarp Is Ryk Oan Sport). Of zoals met enige zelfspot wordt geroepen Us Doarp Is Ryk Oan Soeperds. Oké, weg met die gekheid, het gemoed van Dik Runherd wordt er in iedere geval niet mee opgevrolijkt. De trainer van SC Balkbrug zit in zwaar weer en had tegen de bezoekers uit Friesland graag de eerste driepunten willen bijschrijven. Grote sta-in-de-weg was doelman Jan Steunebrink. Met 42 streepjes achter zijn naam niet meer zo piep, maar wel zo kwiek. “Hij vormde voor ons een onneembare veste en ranselde er alles uit.” Maar goed, het kwaad was voor rust al geschied. Benjamin Faas en Sander Jongsma, vanaf elf meter na een handsbal van Joris Bouwman, waren de boosdoeners die er verantwoordelijk voor waren dat de ‘De Balk’ een 0-2 achterstand moest repareren. “Ik moet zeggen dat we best goed voetbalden, maar het zit momenteel niet mee. Liefst vier keer stonden paal en lat een treffer in de weg”, baalde Runherd. Patrick Bloemberg zorgde halverwege het tweede helft voor aansluiting, maar Steunebrink weigerde een tweede keer te capituleren. De 1-2 bleef staan tot het eind. “Bah, wat een rotmiddag”, mopperde de aangeslagen Runherd.

Stand 4A: VWC 3-9 (12-4), Steenwijkerwold 3-9 (6-1), De Blesse 3-7, Wacker 3-6 (5-3), Steenwijk 3-6 (5-7), Oranje Zwart 3-4, RKO 3-3 (7-8), Udiros 3-3 (5-9), Ulu Spor 3-2, Aengwirden 3-1 (8-11), Kraggenburg 3-1 (1-6) en Balkbrug 3-0.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.