Home / Dalfsen Regio / subsidieregeling voor verbeteren winkelgebied ommen

subsidieregeling voor verbeteren winkelgebied ommen

In de afgelopen jaren heeft de kwaliteit van het centrum van Ommen een flinke impuls gekregen met uitvoering van het programma Vecht voor het Centrum. Wethouder Bart Jaspers Faijer: “Om de kracht van het centrum verder te versterken, hebben we samen met ondernemers en vastgoedeigenaren een actieplan gemaakt. Een belangrijke ambitie uit dat plan is het concentreren van winkels in het kernwinkelgebied. Dat willen we stimuleren met een bijdrage in de kosten die een ondernemer of pandeigenaar maakt om de uitstraling van een pand te verbeteren of voor het verplaatsen van een winkel naar het kernwinkelgebied.”

Stimulering detailhandel
Eén en ander is uitgewerkt in de subsidieregeling ‘Stimulering Detailhandel gemeente Ommen 2018’. Deze regeling gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 in. In de periode tot en met 2021 is ieder jaar een bedrag van 50.000 euro beschikbaar. In totaal gaat het dus om een bedrag van 200.000 euro.

Subsidiemogelijkheden
Pandeigenaren of ondernemers in het centrum van Ommen kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor specifieke subsidies binnen deze regeling. De subsidie bestaat steeds uit een bijdrage in de kosten die een ondernemer of pandeigenaar maakt. Voor pandeigenaren is er de plansubsidie. Deze subsidie is bedoeld voor het opstellen van een gevelverbeteringsplan of een transformatieplan om de bestemming van een pand te wijzigen.

Voor het daadwerkelijk verbeteren van de uitstraling van de gevel van een winkelpand in het kernwinkelgebied is er de gevelverbeteringssubsidie. De verplaatsingssubsidie levert een bijdrage in de kosten van verplaatsing van een winkel aan de rand van het centrum naar het kernwinkelgebied. Tenslotte voorziet de regeling in de transformatiesubsidie voor het veranderen van de bestemming naar een andere bestemming dan detailhandel of horeca.

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.