Home / Dalfsen Regio / stokvisdennen pakken goud zilver en brons op ijsbaan inzell

stokvisdennen pakken goud zilver en brons op ijsbaan inzell

Bij de Atje Keulen Deelstra Trophy op woensdag was er goud, respectievelijk zilver, voor tweedejaars B-junioren Stefan Westenbroek en Famke Minnee. Beide schaatsers maken deel uit van de selectie van het Regionaal Talentcentrum en beiden noteerden ook clubrecords op zowel de 500 als 1000 meter. Ommenaar Westenbroek snelde naar 36,67 en 1:13,05 en de Harderwijkse Minnee finishte in 41,94 en 1:21,97. Westenbroek ontving daarnaast ook nog twee certificaten voor een wedstrijdrecord op deze sprintafstanden.

B1-junior Joep Wennemars noteerde ook twee fraaie persoonlijke records met 38,12 (derde plaats) en 1:16,05 (vierde). In totaal werden er door vijftien schaatsers maar liefst 28 pr’s gereden. C2-junior Mendy Pasman moet zich daarbij de koningin van de avond gevoeld hebben, haar vele fietskilometers deze zomer wierpen hun vruchten af. Zij verbeterde zich op de 500 meter met maar liefst drie seconden tot 51,64 en op de 1000 meter gingen er zelfs acht hele seconden af, tot 1:44,88.

Westenbroek heerste tevens op de kortste schaatsafstanden de dag erna. Hoewel de B2-junior dit keer op de 100 meter niet onder de tien seconde kwam, verbeterde hij wel zijn clubrecord op de 300 meter tot 23,28 seconde. De zestienjarige Westenbroek won alle drie de races over 100 en twee keer de 300 meter. B1 Joep Wennemars verbeterde zich op beide afstanden, met 10,75 en 24,67, en mocht met een zesde en twee derde plaatsen naast zijn clubgenoot plaatsnemen op het podium. Ook hier weer grote happen eraf bij veel junioren, vooral op de 1000 meter.

Het zal misschien moeilijk worden deze tijden terug in Nederland meteen weer te verbeteren, maar zó het seizoen beginnen geeft deze junioren, en niet te vergeten de trainers, uiteraard veel zelfvertrouwen. Al met al een prima voorbereiding in de Max Eicherarena en de omringende bergen op hopelijk weer een mooi seizoen voor deze 50-jarige ijsclub.

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.