sterke uitslagen voor start racing tijdens finaleraces

Het was de grote finale van de OW Cup met dubbele wedstrijden op het TT Circuit Assen. Danny van der Sluis wist zijn podiumreeks van 2018 vast te houden door na sterke wedstrijden tweemaal als tweede over de finish te komen. Hierdoor stond Danny in zijn eerste seizoen in ONK SuperCup 1000 na alle wedstrijden op het podium en eindigde hij als derde in de eindstand. Daarnaast wist Danny in de eerste race zijn persoonlijk record op Assen al te verbeteren en in de tweede manche deed hij daar nog eens een schepje bovenop. In deze wedstrijd zette Danny een tweemaal een 1’40.9, waardoor hij met een dik pr zijn seizoen wist af te sluiten.

Patricia Kok haar laatste wedstrijddag in dienst van Start Racing begon geweldig. De coureur die na twee mooie seizoenen het team gaat verlaten pakte haar eerste pole position in de OW Cup. In de ONK ProCup 600 wedstrijden kon ze haar goede startpositie alleen niet benutten. In de eerste race lag Patricia buiten de top-tien na de eerste bocht. Vervolgens reed Patricia een geweldige inhaalwedstrijd die eindigde op een keurige derde plaats.

In de tweede manche was haar start opnieuw verre van geweldig, maar wist ze in de eerste ronden weer posities te winnen. Deze keer kwam de coureur uit Lekkerkerk als zesde over de eindstreep. Hierdoor eindigt Patricia na een goed seizoen op een prachtige tweede plaats in het eindklassement.

Ook monteur Henry Compagner kwam net als in Oschersleben en de 501 van Assen in actie voor Start Racing. Henry reed met een Yamaha R6 van Ott Motoren in de ONK SuperCup 600 en hij liet zien dat hij ondanks het gebrek aan wedstrijdritme in deze klasse nog steeds erg goed mee kan komen. Henry kwalificeerde zich keurig als elfde tussen de rijders die al het hele seizoen actief zijn. In de wedstrijden kwam Henry als twaalfde en veertiende over de finish.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.