Home / Dalfsen Regio / soos samen zijn ontvangt bijdrage van de f e baron mulertstichting

soos samen zijn ontvangt bijdrage van de f e baron mulertstichting

De soos Samen Zijn is een ontmoetingsactiviteit. Mensen met een beperking uit de gemeente Ommen en zelfs buiten de gemeente Ommen ontmoeten elkaar, delen lief en leed, starten vriendschappen en zelfs relaties. De soos: “Samen Zijn” is in december 1993 gestart vanuit de Sociaal Pedagogische Dienst, later werd dit MEE IJsseloevers.

Door reorganisatie verloor Thea Geertman in 2015 haar baan en ook de soos. “ ‘Samen Zijn’ stopte onder MEE IJsseloevers. De vrijwilligers van de soos vonden dit ontzettend jammer en zagen de behoefte van de deelnemers. Daarom is er voor gekozen om de soos ‘Samen Zijn’ verder door te starten, maar dan als burgerinitiatief. Om de verantwoordelijkheid niet volledig zelf te hoeven dragen, zijn wij op zoek gegaan naar een partij die de soos Samen Zijn wilde ondersteunen. Wij zijn terecht gekomen bij, destijds Landstede Welzijn Ommen en nu WijZ welzijn Ommen. Deze partij heeft ons ondersteund in het zoeken naar een passende ruimte en faciliteert en ondersteunt waar nodig. De soos Samen Zijn wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd en uitgevoerd, maar als er vragen zijn, kunnen wij terugvallen op een organisatie. Ook is er via WijZ welzijn Ommen een training georganiseerd voor ons als vrijwilligers. Sinds 2015 wordt de soos georganiseerd in Nijenhaghen en vanaf mei 2018 houden wij de soosavonden in wijksteunpunt ’t Vlierhuis.”

Er gebeurt van alles op en vanuit De Soos. De mensen gaan geregeld wandelen, er zijn bloemschikavonden, er wordt muziek gemaakt, gezwommen, er is een schoonheidsspecialiste langs geweest en er zijn bijvoorbeeld uitstapjes naar leuke activiteiten en locaties in de omgeving. Er zijn ook soosavonden met aandacht voor een thema of actueel onderwerp. Elk half jaar verschijnt er een flyer met het soos programma. Alles wordt door de vrijwilligers en het bestuur van de soos geregeld en georganiseerd. Het bestuur is gevormd uit de deelnemers van de soos zelf.

De bijdrage van de F.E. Baron Mulertstichting zal gebruikt worden om aandacht te schenken aan het 25- jarig bestaan van de soos.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.