Home / Dalfsen Regio / slechte week voor schaakvereniging het zwarte paard

slechte week voor schaakvereniging het zwarte paard

De Ommer vereniging speelt met maar liefst twee teams in de externe competitie van de schaakbonden Oost Nederland, het Gooi en Overijsselse schaakbond. In deze nieuwe competitieopzet is het de bedoeling dat de reisafstanden acceptabel blijven, zodat er ’s avonds gespeeld kan worden. Zo moest HZP 2 maandag zijn opwachting maken bij schaakvereniging Park Stokhorst in Enschede. Door ziekte van diverse spelers konden slechts zeven Ommer schakers naar Enschede komen met daarbij nog een tweetal invallers, te weten Jan Torn en Gerrit Hemstede.

HZP 2 heeft het eerste bord vrijgelaten en moest tegen het sterke team aantreden. De hoogste rating van Park Stokhorst was van Menno Monsma: bijna 2100. Hij moest aantreden tegen Henk Gaasbeek met slechts 1470 rating. Dit was echter niet te zien in het schaken, Henk viel driftig aan en heeft mogelijk de winst en zeker de remise gemist. Van de andere borden wisten alleen Michel Punter en Frans Koppenol een remise te behalen het resultaat een forse nederlaag met 7-1.

De donderdag aansluitend moest het eerste team aantreden tegen Max Euwe 5, ook uit Enschede. Max Euwe is een grote vereniging met veel leden en ook hoge ratings. Ze kwamen voor een deel zelfs in clubkleding aantreden. HZP 1 was met één invaller (nieuweling Eric de Groot ) volledig en ging er vol tegenaan. Echter, Jan Hoekstra was mogelijk vergeten hoe een opening aan te pakken en na nog geen uur schaken moest hij de strijd staken. Op de andere borden ontsponnen zich spannende wedstrijden, waarbij ook diverse tijdnoodfases op het bord kwamen.

Toen de rook opgetrokken was bleken alleen Gerdinand Nijhuis en Mark Dunnewind het volle punt behaald te hebben. Alle andere schakers moesten, tegen de verhoudingen in, hun meerdere erkennen in de schakers van Max Euwe 5. Tegelijkertijd werden er de nodige interne competitiewedstrijden afgewerkt, waar geen bijzondere uitslagen naar voren kwamen. Aanstaande donderdag is er vanaf 8.00 uur weer de interne competitie voor alle clubleden.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.