Home / Dalfsen Regio / schokker zet met circusact ovc 21 op het juiste spoor

schokker zet met circusact ovc 21 op het juiste spoor

Na een aantal corners en een handvol kansen opent Berjan Jansen de score. De als linkerspits geposteerde glazenwasser pikt een te korte terugspeelbal van Frank Smalbil op, omspeelt De Labije en schuift het speeltuig in de gapende doelmond. Gezien het spelbeeld een logische voorsprong en een opstap naar meer was de verwachting langs de kant. Maar de thuisclub acteert niet voor niets in een vuurrood tenue en is niet van plan zich als een weerloos lam te laten slachtofferen. Oké, als het dan niet mooi kan, dan de beuk er maar in. De elf van trainer Freek Goeree weten er geen raad mee. Het wordt flipperkastvoetbal. Balbezit over drie schijven? Vergeet het maar. Het is bij toeren niet om aan te gluren. Of, zoals Peter Kramer, de aartsvader der supporters, het halverwege uitdrukte: ze spelen onrustig, in een tempo dat ze niet aan kunnen. Nee, het was duidelijk, op sportpark Easy Fit, acteerden deze middag niet de hoogvliegers van klasse 4E.

Het nalaten de score uit te bouwen komt OVC ’21 duur te staan. Rechtsback Mike de Groot trapt aan de zijlijn de brommer aan, stuurt ‘rookie’ Casper Dorgelo op avontuur en die biedt Jorrit Visser een niet te missen kans. Nadozny rest niets anders dan een verdrietige gang naar het net. Even later een kerstpakketmomentje voor arbiter Hoorn. Dorgelo omspeelt Nadozny. De doelman van Poolse komaf vergrijpt zich aan de aanvaller van Bargeres en de schrik slaat de supportersschare uit Ommen om het hart. Een glashelder gevalletje rood, geen twijfel mogelijk, maar Hoorn heeft last van acute nachtblindheid en doet niets. Een zucht van opluchting gaat door de gelederen van het Vechtdal.

Het povere spel zet zich na rust voort. Tot Tyron Schokker kleur brengt in de matte vertoning. ‘Fallrückzieher’ zeggen de Duisters en dat klinkt bijna net zo mooi als de daad zelf. Omhaal dus. Boem in de kruising! Een circusact, Toni Boltini in Emmen Zuid. Patrick Schutrups heeft mekkeren tot kunst verheven, maar Hoorn is er niet van gediend. Twee keer geel voor commentaar op de leiding. Met een mannetje meer moet OVC ’21 de wedstrijd killen, maar de genadestoot blijft lang uit. De 90 staat al een tijd te knipperen op het bord als Leon Mulder op aangeven van de prima acterende Wesley Haverkort 1-3 mag binnen tikken. Niet fraai, niet groots, maar wat zou het, de eerste driepunter is binnen!

Opstelling OVC ’21: Nadozny; Biemans, R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; L. Mulder, Ter Burg, Legebeke (63. M. Mulder); Nouri, Leuninge (83. Meulenbelt), Jansen (37. Schokker).

Stand 4E: Pesse 5-15, Titan 5-13, Hodo 5-12, Wijster 5-10 (13-9), DSC ’65 5-10 (6-4), KSC 5-8, EHS ’85 5-7 (6-7), Vios 5-7 (8-12), Sweel 5-6, OVC ’21 5-5, Schoonebeek 5-3, Witteveense Boys ’87 5-2 en DVC ’59 5-0.

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.