Home / Dalfsen Regio / scherpte en beleving moeten omhoog bij sportclub balkbrug

scherpte en beleving moeten omhoog bij sportclub balkbrug

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Dat is ter hoogte van Wolvega het moeras in, genaamd De Rottige Meente. Maar goed, de Stellingwerfers togen naar De Balk. Niet voor de gezelligheid, maar voor de punten. Missie geslaagd. Balkbrug blijft staan op nul en er moet volgens Runherd wat veranderen in de hoofden van de spelers. “Het doet me pijn te moeten constateren dat het met de teamspirit niet optimaal is. De beleving moet omhoog. Net als de handelingssnelheid en het scorend vermogen, anders redden we het niet.” De thuisclub opende voor eigen publiek nog niet eens zo gek, maar op moment dat VWC zich in aanvallend opzicht voor het eerst meldde was het bingo! Jordi Krikke was het succesvolle eindpunt, na een steekbal door het hart van de defensie. Even later rest de uitstekende arbiter Heine Drenth niets anders dan wijzen naar de stip, nadat Arjan Deuzeman opzichtig in de fout gaat binnen de beruchte lijnen. Herbert Jager ontfermt zich over deze klus. Als na een half uurtje Glen Marsman zorgt voor aansluiting hebben we weer een wedstrijd. “In de rust aangegeven dat we hoger druk moesten zetten”, herinnert Runherd zich. Maar als Henk Snijder halverwege het tweede bedrijf voor 1-3 zorgt heeft Runherd een probleem. Paal en lat weigeren medewerking en de onvoordelige stand blijft staan tot het laatste fluitsignaal van Drenth. “Zondag Udiros, dat duel wordt cruciaal”, besefte de trainer van De Balk.

Stand 4A: VWC 2-6 (9-4), Steenwijkerwold 2-6 (4-1), Oranje Zwart 2-4 (7-1), De Blesse 2-4 (2-0), RKO 2-3 (7-5), Wacker 2-3 (4-2), Steenwijk 2-3 (2-7), Ulu Spor 2-2 (1-1), Kraggenburg 2-3 (1-3), Aengwirden 2-1 (4-7), Udiros 2-0 (3-8) en Balkbrug 2-0 (1-6).

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.