Home / Dalfsen Regio / scheidsrechter krijgt kopstoot balkbrug ulu spor gestaakt

scheidsrechter krijgt kopstoot balkbrug ulu spor gestaakt

Op sportpark De Balk werd FC Ulu Spor in een uurtje tijd met 3-0 gescalpeerd. Ondanks de meer dan welkome punten reageerde trainer Dik Runherd ingetogen. Gevolg van het wedstrijdverloop.

Na een uurtje vond een incident plaats tussen Harun Kafali van Ulu Spor en arbiter Philippo. De scheidsrechter uit Deventer hield de speler uit Zwolle een tweede gele kaart voor, waarna wat duw- en trekwerk ontstond. Nadat de gemoederen waren bedaard wilden zowel Balkbrug als de bezoekers uit Zwolle verder, maar Philippo voelde zich bedreigd en was het zat.

“Vervelend”, vond Runherd. “En jammer, we speelden een prima wedstrijd. Het herstel na de zwakke competitiestart was al tegen Steenwijk en we konden de opgaande lijn doortrekken. Met name het duo Baas en Zwiers was goed op dreef.” Voor eigen publiek zeilde een voorzet van Steven Zwiers richting Lennart Baas en een paar seconden later lag de bal voor het eerst in het doel van de Zwollenaren. Nog voor de thee zijn de rollen van aangever en afmaker omgedraaid en ontvangt Zwiers de felicitaties. Als een paar minuten na de thee Zwiers opnieuw zijn maatje Baas op de blind weet te vinden is het 3-0 en beseft de Zwolse ploeg dat het einde verhaal is.

Dit gegeven valt rauw op de maag, of moeten we zeggen verkeerd op de maag. De strijd wordt grimmiger en Philippo moet het verbaal ontgelden. Kafali heeft commentaar op de leiding en ontvangt een gele prent. De speler van FC Ulu Spor accepteert de sanctie niet in stilte, maar reageert zich verbaal af op de leidsman. Gevolg een tweede prent. Wegwezen dus, maar nee, de rapen zijn gaar. Zowel de thuisclub als de bezoekers uit Zwolle willen na het tumult de match graag uitspelen. Maar Philippo is niet te vermurwen en kapt er mee.     

Stand 4A: Steenwijkerwold 5-15, Wacker 5-12, Oranje Zwart 5-10 (14-4), Steenwijk 5-10 (14-9), VWC 5-9, De Blesse 5-7, RKO 5-6 (13-15), UDIROS 5-6 (9-18), Ulu Spor 5-5, Balkbrug 5-4, Kraggenburg 5-1 (2-13) en Aengwirden 5-1 (8-20).

In de stand is Balkbrug – Ulu Spor als 3-0 meegenomen

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.