Home / Dalfsen Regio / politie dalfsen haalt drank en drugsgebruikers van de weg

politie dalfsen haalt drank en drugsgebruikers van de weg

Foto: Politie Dalfsen

Vrijdagnacht werd een 24-jarige bestuurder aangehouden op het Westeinde in Nieuwleusen. De agenten hadden sterk het vermoeden dat hij onder invloed van drugs was. Hij werd aangehouden en moest bloed afstaan op het politiebureau in Zwolle. De bloedmonsters zijn opgestuurd naar het NFI in Den Haag. Hier wordt onderzocht of zijn bloed sporen bevat van verboden middelen. Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Deze was namelijk al ingevorderd.

Zaterdagavond kwam de politie ter plaatse bij een eenzijdig ongeval op de Welsumseweg in Dalfsen. De bestuurder van de gecrashte auto was zwaar onder invloed van alcohol. De 38-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau in Ommen, waar hij een ademanalyse moest ondergaan. Hier kwam een uitslag uit van 1220 ug/l, terwijl 220 ug/l de maximaal toegestane hoeveelheid is voor gevorderde bestuurders. Het rijbewijs van de man is meteen ingevorderd en hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Zaterdagnacht werd een 22-jarige bestuurder aan de kant gezet. Hij overschreed de maximumsnelheid op de Heinoseweg met 50 k/h. Bij het afnemen van een blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De beginnend bestuurder blies bij de ademanalyse in Ommen 570/ugl. De grens voor een beginnend bestuurder is 88 ug/l. Ook hij is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.