Home / Dalfsen Regio / ozc slaat in extra tijd genadeloos toe

ozc slaat in extra tijd genadeloos toe

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Op het moment dat de ploegen hun opwachting maken en voor het eerste fluitsignaal van arbiter J.J.A. Visser staan de bezoekers uit Vriezenveensewijk, of is het Westerhaar, met 0-1 voor. Prachtig, die oranje tenues, gecombineerd met hagelwitte kousen en broeken. En met oranje wordt in het geval Voorwaarts ook echt oranje bedoeld. Zie je sinasappelen van die kleur op de marktkraam liggen, dan sla je subiet toe. “Koopman, doe u mij maar vijf kilo.” Wat een uitstraling! Maar goed, het is voer voor dromers en romantici. Niet op de catwalk, maar op veld moet het gebeuren. We schakelen over naar de realiteit. Qua spel deed de thuisclub absoluut niet onder, maar moest twee keer in de achtervolging. Dat ging goed, met als bonus een goaltje in extremis van Frank Jansen, die als gekozen tot man van de wedstrijd. “Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen”, beaamde Jansen, “maar wel gelukkig natuurlijk.” “Pfff, ik ben jaren ouder geworden”, pufte Martijn Berger na afloop. Er was voor de keuzeheer van OZC keurig een stoel klaargezet, maar waarvoor is een raadsel. Berger drentelde vrijwel het gehele duel langs de lijn. Geen zit in de bips. De spanning zat er het hele duel op. Niks mis mee dat Voorwaarts. Gert Dogger is een voetbaloude, maar geslepen spits en dan was er ook nog Lars Bove. Een speler met kruit in de benen. Hele volksstammen waren al op weg naar het clubgebouw. Veertig op de klok, bijna rust. Aannemen, draaien en schieten. Rob Schuldink was kansloos en even later had Bove zijn teamgenoten om de nek hangen. Nog geen twee minuten later stuurt Lars Dunnewind Leon Valk weg. Wout Roelofs trekt aan de noodrem en de bal gaat op de stip. Jansen tekent voor zijn eerste. 1-1, och, kan, geeft de verhouding aardig weer, maar als Frank Merjenburgh en Rob Schuldink elkaar eventjes niet begrijpen profiteert alweer Bove. Berger baalt en injecteert met Tom Kok en Marc Aalvink nieuw bloed in zijn team. De laatste is na een kwartiertje ballen in het tweede bedrijf succesvol en brengt de wedstrijd in evenwicht. Deze stand doet de veldverhouding recht, maar oké, soms zit het mee en soms tegen. Op de dertiende van oktober zat het mee. Althans vanuit kanariegeel perspectief. Met de 90 al een tijdje op de klok drukt Jansen zijn grote teen tegen een voorzet van Aalvink. 3-2 in extremis. Berger laat zien dat hij nog altijd hoog kan springen en deelt high-fives uit. Het oranje van Voorwaarts lijkt plots een stuk fletser…

Opstelling Opstelling OZC: R. Schuldink, Runhart, Merjenburgh, E. Schuldink (45. Kok), Strating, Hekman, Veerman, Dunnewind, Valk (45. Aalvink ), Jansen, Simons (84. De Lange).
Stand 3D: PH 4-12, Hellendoorn 4-10, Bergentheim 4-9 (11-3), OZC 4-9 (13-9), Quick ’20 4-8, Kloosterhaar 4-6, SVVN 4-4 (5-7), DES 4-4 (9-12), Voorwaarts V 4-4 (8-11), Blauw Wit ’66 4-3 (6-12), Wilhelminaschool 4-3 (4-13), ASV ’57 4-2 en Mariënberg 4-1.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.