ovc 21 vergeet zichzelf te belonen

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Maar goed, daar heb je een scheidsrechter voor. Die moet optreden als het binnen de lijnen de perken te buiten gaat. Als Nouri halverwege het eerste bedrijf als het spreekwoordelijke duveltje uit een doosje opduikt en in de afweer een balletje onderschept, gloort vrije doorgang naar doelwachter Ruben Waninge. Sven Evenhuis ziet maar een mogelijkheid en liquideert Nouri. Diep en diep donkerrood is de enige terechte straf, maar arbiter Willem Kruit besluit te marchanderen en doet het tot verbijstering, dan wel opluchting, afhankelijk waar de clubliefde zit, af met geel. De lankmoedige beslissing van Kruit geldt als vrijbrief. Nouri is vogelvrij en overleefd wonderwel lompe aanslagen van Arjan Kleine en Tim Dijkema. Je waant je af en toe in Argentinië. De Messen van de Rio del Plata in plaats van frisse boerenknullen uit Pesse. Tussen de Wildwest binnen de krijtlijnen door wordt ook nog gevoetbald. De ploeg van trainer John Kramer is nog ongeslagen en heeft nog niet een tegendoelpunt hoeven incasseren. Die status blijft niet overeind, zoveel lijkt zeker. Nick Zandman lijkt de eerste die het lelieblanke blazoen van de Drenten gaat bezoedelen.

Vrouwe Fortuna heeft zitting genomen op de schouder van Waninge en de lat keert de kiezelharde pegel. Na de thee komt de pechduivel een kijkje nemen op Westbroek. Een lange bal zeilt over alles en iedereen om terecht te komen voor de Adidasjes van Jasper Van Slooten, die even later het middelpunt is van festiviteiten aan de kant van Pesse. Zandman heeft de pest in en geeft Arjan Kleine even later een cake. Pats, boem, jawel, zo waar, Kruit heeft toch rood op zak. “Dom”, toonde Zandman zich schuldbewust, om daarna zijn excuses aan te bieden aan zijn trainer. OVC ’21 toont in ondertal karakter en vechtlust. Een lange bal van Wesley Haverkort bereikt invaller Stein Leuninge, die sneller is dan alle verdedigers van Pesse bijeen. Waninge mag voor het eerst dit seizoen een bal uit zijn net plukken. Mannetje minder? Maakt niet uit, de thuisclub gaat voor de winst, maar krijgt de kous op de kop wanneer routinier Kleine de pantoffel aanhaalt. Als een granaat slaat de bal in de touwen en weer moet de thuisclub in de achtervolging. Leuninge verschijnt twee keer vrij voor Waninge, maar de doelman van Pesse ontpopt zich tot held van de dag. Kruit krijgt na afloop diverse verwensingen naar het hoofd geslingerd. Tja, voetbal is emotie en een ding is zeker, de leidsman uit Wijhe was er niet op uit om vrienden te maken in Ommen. De teleurstelling was groot. Voetbal is niet altijd rechtvaardig, de beste wint meestal, maar niet per definitie altijd. Het moge gelden als schrale troost, zo spelend als tegen Pesse kunnen de punten voor OVC ’21 domweg niet uitblijven.

Opstelling OVC ’21: Peul; Biemans (72. Jansen), R. Meijerink, Van Elburg, Haverkort; Mulder, Ter Burg, Legebeke (63. Mayilyan; Nouri, Zandman, Schokker (45. Leuninge).
Stand 4E: Titan 4-12 (19-3), Hodo 4-12 (13-1), Pesse 4-12 (11-1), Wijster 4-9, KSC 4-7 (7-5), DSC ’65 4-7 (5-4), Vios 4-7 (7-8), Sweel 4-6, EHS ’85 4-4, OVC ’21 4-2, Bargeres 4-1 (4-11), Witteveense Boys ’87 4-1 (3-13), DVC ’59 4-0 (1-10) en Schoonebeek 4-0 (2-13).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.