Home / Dalfsen Regio / on nederlands big bang kendama festival is begonnen

on nederlands big bang kendama festival is begonnen

Kendama, het Japanse houten spelletje, staat centraal. Dat lijkt een hoop zweverij, maar niks is minder waar. Volgens de organisatie is het een prachtig, leuk festival voor het hele gezin met paarden, wagens, ridders, lekker eten en goede muziek, biologisch dynamische friet, pannenkoeken, uitsmijters en appeltaart.

Het begon allemaal met een houten spelletje uit Japan. Kendama heet het en het is een spelletje dat een goede hand-oog coördinatie vraagt en een beetje geduld. Een eerlijk spelletje waar tijdens het festival ook nog eens 750 euro mee valt te winnen, vooropgesteld natuurlijk dat er een kampioen uit de bus komt. Kendama-spelers van over de hele wereld komen naar Witharen om te laten zien wat ze kunnen. Natuurlijk hoort daar een feestje in stijl bij met leuke relaxte muziek, goed eten en de nodige activiteiten.

Iedereen welkom
Oergoed heeft als doel om iedereen aan betaalbaar eerlijk eten te helpen en het beste voedsel in houten kratjes rond te brengen met paard en wagen. De missie van het Big Bang Kendama Festival is om mensen een geweldige ervaring te geven en te laten zien dat ‘we’, zo schrijft de organisatie, ‘lief tegen elkaar kunnen zijn, een mooie tijd met elkaar hebben en dat iedereen welkom is. Van gehandicapte kinderen tot jongeren en volwassenen tot stokoud’.

Vervelen is uitgesloten. Er zijn verschillende podia: twee stuks in prachtige tipi’s en eentje in de splinternieuwe groentekas van Oergoed. Een unieke, eenmalige ervaring en dat gecombineerd met eerlijk eten, zoals biologisch dynamische pizza’s uit de steenoven. En wie er geen genoeg van krijgt kan gewoon lekker blijven slapen op de camping.

Veel werk
Tot een week op zes geleden lag het terrein er maagdelijk bij. Er was helemaal niks. Met veel vrijwilligers en de nodige hoop, geluk en liefde is er veel gebeurd. De groentenkas staat, er is gestraat, de paardenbox is omzoomd met robuuste houten palen en planken en het terrein is volledig ingericht met onder meer speelse bouwsels De komende dagen lopen er ridders in volle harnassen rond met jonkvrouwen en narren. Vervoer van en naar het station in Ommen is geen probleem. Dat gebeurt met Belgische trekpaarden en een wagen.

Er valt van alles te beleven, te ruiken en te proeven. De prachtige Oergoed-tuin is te bekijken, evenals de duurzame en geweldige bouwprojecten die zijn vervaardigd van tweedehands materialen. Met veel liefde en aandacht zijn er prachtige kunstwerken gebouwd die ook nog eens als woning kunnen dienen.

Kaarten
Kaartjes voor één dag kosten 25 euro. Voor twee dagen moet 45 euro worden afgerekend en wie het hele festival wil meemaken, betaalt 75 euro. De kaartverkoop loopt en op is echt op. Kijk voor meer informatie op www.bigbangkendama.com. Het festival is tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken.

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/_vJ-cWw7nB0″]

Lees ook

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

OMMEN – Het verkiezingsprogramma is klaar, de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.