Home / Dalfsen Regio / ommerschanstocht vanaf de star in balkbrug

ommerschanstocht vanaf de star in balkbrug

Voor wandelaars, die vanaf 09.30 mogen starten na aanmelding ter plekke, is er een routebeschrijving. De route gaat tegengesteld van wat de hardlopers gaan volgen. Zij starten om 10.00 uur. Zo is dat voor beide groepen prettiger lopen.

Alle mooie plekken nabij de Ommerschans, het Canadabos en de bossen ten zuiden van Balkbrug worden aangedaan en aangegeven met linten en borden en enkele vrijwilligers.

Uniek is het dat de wandelaar en ook de hardloper tussentijds van afstand kunnen wisselen. De eerste route-splitsing is er na 3 kilometer al, ook na 4 kilometer kan men nog besluiten al dan niet voor de langste route te gaan.

Er is geen wedstrijdelement en zonder die druk leggen deelnemers ongemerkt een grotere afstand af. Bij terugkomst staat er drinken en wat lekkers klaar. Voor-aanmelding is niet nodig, ter plekke krijgt men tegen een kleine vergoeding een inschrijfbewijs. Voorgaande jaren mocht organisator Henny Berends zo’n honderd deelnemers verwelkomen.

Lees ook

Gemeente Dalfsen start rond half april de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups

DALFSEN – Om de overlast van de eikenprocessierups ook dit jaar te beperken, start de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.