Home / Dalfsen Regio / maatjesontmoetingsavonden voormekaar in ommen

maatjesontmoetingsavonden voormekaar in ommen

“We willen een laagdrempelige avond waar anderen ontmoeten centraal staat. Is iemand bijvoorbeeld op zoek naar een maatje om een kopje koffie mee te drinken of een leuke activiteit mee te ondernemen? Of ben je vrijwilliger en wil je graag een ander helpen met het doen van bijvoorbeeld boodschappen of de administratie? Tijdens deze avond is er alle mogelijkheid om een maatje te vinden”, vertelt Silke Schuurman van WijZ welzijn.

Samen met haar collega Ivonne Saueressig zoekt ze naar mogelijkheden om mensen bij elkaar te brengen. “Door vraag en aanbod op grotere schaal bij elkaar te brengen, ontstaan er vaak de mooiste contacten. Je kan pas iets voor een ander betekenen, als je weet wat de vraag is”, zegt Saueressig.

Om een maatje te vinden die bij je past en waarmee het klikt, is het erg belangrijk dat je weet wat je voorkeuren zijn en wat je graag wilt doen met je maatje. Deelnemers gaan zelf met elkaar in gesprek, zodat eigen keuzes gemaakt kunnen worden. En hoewel de eigen vraag centraal staat bij het vinden van een geschikt maatje, is het ook goed om vooraf na te denken over wat je zelf voor een ander kunt betekenen. Tijdens de ontmoetingsavonden kan men verschillende mensen ontmoeten. Samen kan dan gekeken worden of men iets voor elkaar zou kunnen betekenen.

Iedereen is welkom. Er is een grote behoefte aan nieuwe mensen. Hoe meer mensen elkaar ontmoeten, hoe groter de kans is dat er een maatje gevonden wordt. “Mensen die het spannend vinden om te komen of die een vervoersprobleem hebben, kunnen dat bij ons aangeven. We gaan dan samen een oplossing zoeken”, aldus Schuurman.

De avonden starten om 19.30 uur in buurtlokaal De Bree in Ommen. Mensen die willen deelnemen kunnen zich opgeven bij Ivonne Saueressig via 06-39345740 of i.saueressig@wijz.nu.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.