Home / Dalfsen Regio / laatste panelen dalfsen stroomt

laatste panelen dalfsen stroomt

Op het dak van Foreco legt de coöperatie Dalfsen Stroomt ruim 2.000 zonnepanelen, waarmee zo’n 200 huishoudens in en rond Dalfsen van stroom worden voorzien. Dalfsen Stroomt maakt gebruik van de postcoderoosregeling. Het project wordt financieel aantrekkelijk door een belastingvoordeel. Het is een van de eerste projecten die voor een belangrijk deel gefinancierd wordt door een bank. Leden kunnen daarom participeren voor een zeer lage investering van € 37,50 per paneel.

Financierder Triodos Bank heeft inmiddels groen licht gegeven voor de realisatie van Dalfsen Stroomt. “Er zijn maar weinig van dit soort postcoderoosprojecten die echt doorgang vinden. We zijn dus extra trots dat we er in geslaagd zijn om dit mogelijk te maken in Dalfsen,” aldus Gerard Brakkee.

Mensen die interesse hebben in zonne-energie, maar bijvoorbeeld geen geschikt dak hebben voor panelen of het geld niet hebben om zelf te investeren, kunnen zich nog steeds inschrijven. Er zijn nog enkele tientallen zonnepanelen beschikbaar. Gerard Brakkee: “We raden iedereen wel aan om de belangstelling snel kenbaar te maken. Wanneer we in december stroom gaan opwekken, gaat de looptijd van 15 jaar in. Om de complete termijn te profiteren van een lagere energierekening, is het wijs om tijdig te reageren.”

Mensen met de postcodes 7721, 7722, 7711, 7731, 7734, 7738, 7739, 8026, 8028, 8055, 8141, 8146 of 8152 kunnen lid worden van Dalfsen Stroomt. Meer informatie is te vinden op www.dalfsenstroomt.nl

 

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.