Home / Dalfsen Regio / kendamaspelers uit de hele wereld maar publiek laat het afweten

kendamaspelers uit de hele wereld maar publiek laat het afweten

Zaterdag was het terrein angstig leeg, op de standhouders na. Onbekend maakt onbemind, want letterlijk alles deugt. Van het weer, de feeler en de mensen tot de optredens van onder meer Shiva Bellydance alsmede het biologische eten en drinken. Ook het door de Ambachtelijke Vechtdalbrouwerij in Dalfsen gebrouwen Rasta Rasta biertje deed het goed en vond gretig aftrek.

Op het Kendama Festival viel men van de ene verbazing in de andere. Het was prachtig en leuk tegelijk en geschikt voor het hele gezin. Paarden, wagens, ridders, lekker eten en goede muziek, biologisch dynamische friet, pannenkoeken, uitsmijters en appeltaart. Het was er allemaal. Het idee voor het festival begon allemaal met een houten spelletje uit Japan. Kendama heet het en het is een spelletje dat een goede hand-oog coördinatie vraagt en een beetje geduld. Een eerlijk spelletje waar tijdens het festival ook nog eens 750 euro mee viel te winnen, vooropgesteld natuurlijk dat er een kampioen uit de bus komt.

De missie van het Big Bang Kendama Festival is om mensen een geweldige ervaring te geven en te laten zien dat ‘we’, zo schrijft de organisatie, ‘lief tegen elkaar kunnen zijn, een mooie tijd met elkaar hebben en dat iedereen welkom is. Van gehandicapte kinderen tot jongeren en volwassenen tot stokoud’. Vervelen was uitgesloten. Er waren verschillende podia: twee stuks in prachtige tipi’s en eentje in de splinternieuwe groentekas van Oergoed. Een unieke, eenmalige ervaring en dat alles gecombineerd met eerlijk eten zoals biologisch dynamische pizza’s uit de steenoven. En wie er geen genoeg van kreeg kon gewoon lekker blijven slapen op de camping.

[youtube url=”//www.youtube.com/embed/aVTFXmCQcUg”]

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.