Home / Dalfsen Regio / indringende film the florida project in de stoomfabriek

indringende film the florida project in de stoomfabriek

Met deze film uit 2016 bewijst regisseur Sean Baker (Starlet en Tangerine) zijn talent voor realistisch ogend drama met een grote sympathie voor antihelden. Willem Dafoe speelt de moteleigenaar, Bria Vinaite de nepparfums verkopende bewoonster en de 8-jarige Brooklynn Prince haar dochter Moonee. Voor Vinaite betekende The Florida Project haar acteerdebuut. Sean Baker kwam de kledingontwerpster op het spoor via Instagram en na drie weken acteerles stond ze op de set één van de hoofdrollen te vertolken.

 De zomer van Moonee en haar vriendjes bestaat uit één ding: kattenkwaad uithalen. Fikkie stoken, auto’s onderkwatten, joelen naar een topless zonnende buurvrouw en gierend van de lach wegrennen. Ze woont met haar jonge moeder in een budgetmotel onder de rook van Disney World. Door haar ogen is het een pastelroze kasteel, met op elke hoek een nieuw avontuur. Wat haar moeder elke dag moet uithalen om weer een overnachting te kunnen betalen – Moonee krijgt er de helft niet van mee. De slotscène van The Florida Project werd clandestien gefilmd in Disney World.

Donderdag 4 oktober te zien in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 4,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.

Lees ook

Danique Noordman speelt de komende drie jaar bij PEC Zwolle

DALFSEN – Voetbalster Danique Noordman (17) uit Dalfsen speelt de komende drie seizoenen voor PEC …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.