Home / Dalfsen Regio / in beeld station ommen krijgt een gloednieuw perron bij

in beeld station ommen krijgt een gloednieuw perron bij

Het ooit zo idyllische stationnetje in Ommen, waar de tijd leek stil te staan, stoomt op in de vaart der volkeren en wordt aangepast aan de eisen van de moderne tijd en dan met name de veiligheidsnormen. Het huidige eilandperron, bestemd voor zowel reizigers richting Zwolle, alsmede passagiers die naar Hardenberg, Coevorden of Emmen willen, voldoet met zijn 3,5 meter niet meer aan de gestelde veiligheidsnorm.

Het eilandperron blijft in zijn huidige vorm wel bestaan. Vanaf midden februari 2019 is het eilandperron alleen bedoeld voor reizigers richting Emmen. Wie naar Dalfsen of Zwolle wil kan instappen op het te verrijzen perron aan de zijde van het stationsgebouw. Dit betekent meer ruimte op beide perronnen voor in- en uitstappers.

Het nieuwe perron wordt 185 meter lang, wat in de praktijk betekent dat er maximaal drie treinstellen van het type waar Arriva mee rijdt kunnen staan. Het huidige spoor 3, dat incidenteel wordt gebruikt voor werktreinen, wordt opgebroken. Het kunstwerk ‘Huis van Reizen’ van Rien Monshouwer, dat het kopspoor bezet houdt, behoudt wel zijn plaats en blijft staan op een paar meter rails welke niet worden geruimd.

Het nieuwe perron gaat ten koste van enkele parkeerplaatsen, hetgeen gecompenseerd wordt aan de westzijde, waar momenteel eveneens druk aan wordt gewerkt. Op het laatste weekeinde van november na, waarin alternatief busvervoer is geregeld, ondervinden de reizigers geen hinder van de verbouwing.

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.