Home / Dalfsen Regio / hoge opkomst bij cursus ik stop ermee tijdens stoptober in het vechtdal

hoge opkomst bij cursus ik stop ermee tijdens stoptober in het vechtdal

Voor het derde jaar op rij wordt tijdens de landelijke Stoptober maand een regionale ‘Stoppen met roken’-campagne gevoerd. Ook dit jaar ondersteunen huisartsen, gemeenten, scholen, werkgevers en zorgverleners in het Vechtdal de landelijke actie met een eigen regionale invulling van het thema.

De ‘Ik stop ermee’-cursus maakt hier onderdeel van uit. Andere activiteiten zijn voorlichting op scholen, een smoke free challenge, blogs, rookvrije sportterreinen en aandacht voor stoppen met roken bij bedrijven en organisaties. Overal krijgt de roker dezelfde boodschap: “Stop met roken, en wij helpen u daarbij.”

Paul Habets, voorzitter Stichting Vitaal Vechtdal en huisarts was verheugd over de hoge opkomst bij de cursus. “Stoppen met roken is een mooie stap in de richting van een gezondere leefstijl.” De cursus ging in op de redenen waarom er wordt gerookt, waarom stoppen zo moeilijk is (fysiek en mentaal), hoe niet te stoppen en als afsluiter hoe wél te stoppen en wat precies kan worden verwacht na het stoppen.

Tijdens de cursus werd ieder anderhalf uur een korte rookpauze ingelast. Aan het eind van de avond was het moment daar van de laatste sigaret. Zoals de cursusleider aangaf: “We gaan het niet probéren; we gaan het gewoon dóen! Vanaf nu zijn we niet-rokers.”

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.