Home / Dalfsen Regio / haaloe brengoe vervoert 1500e passagier

haaloe brengoe vervoert 1500e passagier

De Nieuwleusense mevrouw Kreuzen was de passagiere tijdens deze 1500ste rit. Zij werd door een van de vrijwillige chauffeurs thuis opgehaald en naar de Koninginnemarkt gebracht. Ook werd ze na haar bezoek weer thuisgebracht.

“Haaloe Brengoe is echt een uitkomst”, zegt mevrouw Kreuzen. “Ik ben sinds januari afhankelijk van een rollator en kan niet meer zelf autorijden. Gelukkig is er Haaloe Brengoe, met vriendelijke vrijwilligers die je thuis ophalen en je naar de plek van bestemming brengen.” Ze noemt zichzelf ‘een dankbare klant’, die veelvuldig gebruik maakt van de mogelijkheid.

Haaloe Brengoe is een vervoersservice voor 55-plussers. Het is een van de vele initiatieven die zijn opgezet door de coöperatie Nieuwleusen Synergie. Ze is bedoeld voor inwoners die op vervoersgebied niet zelfredzaam zijn en voor wie het openbaar vervoer of een taxi een probleem is. De ritten worden vaak gemaakt naar bestemmingen als bijvoorbeeld een zorgboerderij, de huisarts, fysiotherapeut of ziekenhuis, de kapper, de soos of gewoon gezellig ergens naartoe.

Langer mobiel
De vervoersdienst houdt senioren langer mobiel, is de ervaring van coördinator Henny Aalbers. “Haaloe Brengoe is belangrijk voor deze mensen. Zij zijn hierdoor niet afhankelijk van anderen en hoeven hierdoor niet steeds aan te kloppen bij familie, vrienden of buren. De vrijwilligers zijn niet alleen chauffeur, maar ze begeleiden ook de passagier. Met name dit sociale contact geeft hen veel voldoening aan beide kanten.”

Momenteel draait Haaloe Brengoe op acht vrijwillige chauffeurs. De kosten voor een rit binnen de bebouwde kom zijn 2,50 euro voor de eerste acht kilometer. Buiten de bebouwde kom kost het 30 eurocent per gereden kilometer die de chauffeur maakt tot deze weer thuis is. Voor meer informatie en/of het boeken van een rit kan men contact opnemen met coördinator Henny Aalbers, tel.06-58889338.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.