Home / Dalfsen Regio / glutenvrije piet bij intocht in balkbrug

glutenvrije piet bij intocht in balkbrug

In Nederland zijn ruim 30.000 kinderen die om medische redenen een strikt en levenslang glutenvrij dieet moeten volgen. De intocht van Sinterklaas is voor hen vaak niet zo’n leuk feest. Ze mogen de pepernoten niet eten en highfiven met de Pieten gaat ook al niet (kruimels op de handschoen). Meestal wordt er tijdens het Sinterklaasfeest geen rekening gehouden met glutenvrije kinderen. En dat moet veranderen, vindt de Nederlandse Coeliakie Vereniging 

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) is daarom de afgelopen weken, samen met veel vrijwilligers, hard aan het werk gegaan om ervoor te zorgen dat kinderen met een glutenallergie onbezorgd Sinterklaas kunnen vieren. Bij de intocht in Balkbrug zijn de Pieten te herkennen aan een wit bakschort met het logo van de Glutenvrije Piet erop. De pepernoten die deze pieten uitdelen zijn vooraf met zorg verpakt in kleine plastic zakjes, zodat er geen kruisbestuiving met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Op www.glutenvrij.nl is meer informatie te vinden over de NCV.

Lees ook

Online BoekStartCafé

OMMEN – De Bibliotheek Salland houdt op dinsdag 18 mei weer een online editie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.