Home / Dalfsen Regio / gemeente dalfsen zoekt meer pleegouders

gemeente dalfsen zoekt meer pleegouders

In de gemeente Dalfsen zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Als er geen opvangmogelijkheden in de buurt zijn, betekent dit dat een kind verder weg geplaatst wordt in een vreemde omgeving en naar een andere school moet. Trias, Timon en de gemeente proberen daar een oplossing voor te vinden: meer pleegouders.

Eric Lieben van Trias Pleegzorg: “Vaak denken mensen dat je als pleegouder iets speciaals moet kunnen. We zoeken juist gewone mensen die zich in willen zetten voor een bijzonder kind. Stabiliteit en veiligheid kunnen bieden en openstaan voor samenwerking. Alleenstaand, getrouwd of samenwonend, (buitenshuis) werkend of thuis, met of zonder eigen kinderen; het kan allemaal. In persoonlijke gesprekken screenen we en kijken we wat elk gezin kan bieden.”

“Ik vind het belangrijk dat we hier in gemeente Dalfsen ook aandacht aan besteden, want we willen jongeren in een zo’n stabiel mogelijke leefomgeving laten opgroeien. En als je dan al tijdelijk uit huis moet, dan is dat wel fijn als dat in je eigen omgeving kan”, aldus wethouder Jan Uitslag. Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Pleegzorgbegeleiders geven informatie over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject en de ondersteuning en deskundigheidsbevordering die de pleegzorgorganisaties aan pleegouders bieden.

Het programma begint die avond om 19.30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar voorpleegouders@trias-groep.nl.

Lees ook

Webinar van KBO-PCOB

REGIO – KBO-PCOB Overijssel presenteert op vrijdag 23 april het webinar ‘Verbonden zijn rond zingeving’. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.