Home / Dalfsen Regio / flessenactie voor sulawesi brengt ruim duizend euro op

flessenactie voor sulawesi brengt ruim duizend euro op

Zondag 7 oktober waren er school-kerkdiensten in Ommen. In die diensten werd natuurlijk stilgestaan bij de ellende in Sulawesi, het gevolg van de aardbeving en tsunami. Er werd verteld, gezongen en gebeden. Maar er werd ook een plannetje gesmeed met de kinderen, om geld bij elkaar te brengen door statiegeldflessen te gaan verzamelen.

Sinds die zondag veranderden de basisscholen in een flessendepot. Flessen werden meegenomen door kinderen of langsgebracht door betrokken Ommenaren. “Er is geen huis meer in Ommen dat nog lege statiegeldflessen heeft” vertelt directeur van Het Koloriet Marieke Bol.
Midden op haar schoolplein stond donderdagmorgen de predikant met auto en aanhangwagen klaar om alles flessen mee te gaan nemen naar de supermarkten. Maar er waren veel te veel flessen. Gelukkig kwamen gemeenteleden van de kerk helpen. Een van hen had zijn bestelbus meegenomen, een ander zijn auto. Enkele kinderen mochten mee naar de supermarkt, want nu moesten als die flessen nog door de automaat. Dat vonden ze natuurlijk geweldig: even geen les!
Vrijdag bracht Kardoen alle flessen weg en samen met Hoogengraven en Het Koloriet is er ruim duizend euro opgehaald voor Sulawesi. Een groot compliment aan alle kinderen!

 

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.