Home / Dalfsen Regio / fcc de bissinghcrossers al 35 jaar springlevend

fcc de bissinghcrossers al 35 jaar springlevend

Tekst: Willem Lampe

Nadat op sportpark de Rotbrink grond beschikbaar kwam, werd door een enthousiast bestuur en vrijwilligers een compleet nieuwe baan aangelegd, die regionaal als voorbeeld gold. In de loop der jaren werd de baan veelvuldig aangepast om de moeilijkheidsgraad te verhogen. Het bestuur en de baanbouwers kregen geregeld kritiek op het steeds veranderen van de baan, omdat het in de ogen van sommigen levensgevaarlijk was. Ondanks dat er wel een eens een valpartij met blessures plaatsvond, voordeel was dat de rijders van de Bissinghcrossers een hoog technisch niveau showden tijdens wedstrijden door heel het land. Dit bleef niet onopgemerkt, aangezien rijders van andere clubs trainingen gingen volgen bij de de crossclub uit Ommen.
De club groeide, er werd verlichting en een sproei-installatie werd aangelegd.
Daarnaast werd er eigenhandig een clubgebouw geplaatst, maar plots dreigde een enorme donderwolk. De Drieslag. Alle sportclubs moesten vertrekken van de vertrouwde Rotbrink, om plaats te maken voor bedrijven. De clubs verzetten zich hevig, ieder had zo zijn eigen reden om te willen blijven, maar de verhuizing gaat door.
Het is 2008, bij het 25-jarig jubileum kon de splinternieuwe baan op sportpark Westbroek in gebruik worden genomen. Hier ligt een technische hoogwaardige baan vol met uitdagingen, nodig om de Bissinghcrossers op hoog niveau te laten presteren. De prestaties liegen er niet om. In 2009 worden de fietscrossers uit Ommen voor de vijfde keer Nederlands kampioen clubs en mogen daardoor de felbegeerde wisselbeker houden. Een mijlpaal! Verder hebben individuele leden van de Bissinghcrossers op alle continenten van de wereld wedstrijden gereden, wat resulteerde in Europese- en Wereldtitels.
Dankzij nieuwe, jonge leden en trainingen op niveau door geschoolde trainers is ook na 35 jaar de toekomst veiliggesteld.

Zie ook www.debissinghcrossers.nl.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.