Home / Dalfsen Regio / fantastisch trefbalevenement in de spil

fantastisch trefbalevenement in de spil

Rond 14.30 uur begon de Spil vol te stromen met deelnemers, begeleiders, supporters, mascottes en spandoeken voor een strijd tussen de in totaal twaalf finalisten van basisscholen uit verschillende kernen van de gemeente Dalfsen. En om klokslag 15.00 uur gingen de eerste zes teams van start om trefbalkampioen te worden.

Vanaf het eerste moment spatte het enthousiasme, fanatisme, spanning, sensatie en zweetdruppels er vanaf bij de deelnemende kinderen. Maar ook bij de begeleiding en de supporters was dit zeker te merken. Om elk punt werd flink gestreden, maar alles verliep wel op een zeer sportieve manier.

De teams waren verdeeld over twee poules van zes teams en nadat alle tien pouleronden waren gespeeld bleek dat de teams ‘De Vliegende draken’ en ‘De Toppertjes’ eerste waren geworden in hun poule. Deze teams vertegenwoordigen allebei basisschool de Tweemaster en streden in een onderlinge finalewedstrijd. Team De Vliegende Draken bleken in de finale net iets sterker te zijn dan hun schoolgenoten van team De Toppertjes en mogen zich ‘Trefbalkampioen gemeente Dalfsen 2018’ noemen.

In de ‘kleine’ finale om plek 3 en 4 was team ‘Fortnite Pro’ (de Spiegel) na verlening net iets gelukkiger dan team ‘FC Klein Duimpje’ (Heilig Hartschool) en legde beslag op de derde plek.

Wethouder Uitslag reikte, na het uitdelen van de medailles, daarnaast ook nog de hoofdprijs, een trefbalpakket voor de school voor in de pauzes, uit aan team De Vliegende Draken van basisschool de Tweemaster uit Nieuwleusen en wenste hen daarmee veel spe(e)lplezier toe. Volgend jaar zal zeker een nieuwe editie van dit toernooi op het programma staan.

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.