Home / Dalfsen Regio / energieneutraal kindplein west krijgt steun van college en schoolbesturen

energieneutraal kindplein west krijgt steun van college en schoolbesturen

Al geruime tijd zijn er plannen om Kindplein West te ontwikkelen. Kindplein West wordt gesitueerd op het terrein tussen OBS De Dennenkamp en CBS Het Koloriet aan de Tureluur in de wijk Dante zuid in Ommen. Deze beide basisscholen en GBS Guido de Brès, nu nog gevestigd aan de Sandbergstraat, krijgen in Kindplein West een nieuw onderkomen

Duurzaam schoolgebouw en plek voor kinderopvang
De wens van de schoolbesturen en het college is om een energieneutraal gebouw te realiseren. De totale investering voor Kindplein West komt hiermee € 9.500.000,-. De extra maatregelen die nodig zijn om het gebouw energieneutraal te maken worden betaald door de scholen. Als er meerjarige afspraken met een kinderopvangorganisatie kunnen worden gemaakt over verhuur van ruimte, zullen deze ruimten in het gebouw worden gerealiseerd. Door deze ruimten kostendekkend te verhuren, kost het de gemeente per saldo niets.

Gewijzigde verkeerssituatie
Met de plannen voor een nieuw schoolgebouw heeft de gemeente de verschillende verkeersstromen onderzocht. Zoals de fiets- en looproutes en de route van de school naar de nieuw te bouwen sporthal. De gemeente Ommen heeft verkeerskundig onderzoek gedaan om deze verkeersstromen in beeld te brengen. Hierbij is gekeken naar fietsers, voetgangers, parkeren en mogelijkheden voor halen en brengen van kinderen met de auto. Dit heeft tot enkele aanbevelingen voor de toekomstige verkeersafwikkeling geleid.

Informatieavond voor omwonenden
Omwonenden van Kindplein West worden door de gemeente en de samenwerkende scholen uitgenodigd voor een informatieavond op woensdag 31 oktober. Omwonenden krijgen hiervoor een uitnodiging in de bus. Daarnaast stelt de gemeente voor om een klankbordgroep samen te stellen met omwonenden. Wethouder Ko Scheele: “Ik vind het heel belangrijk dat we de buurt meenemen in de ontwikkeling van Kindplein West. Na de behandeling in de raadsvergadering kunnen we in gesprek gaan met de omwonenden en starten met de uitwerking. Het echte bouwplan volgt op basis van deze uitwerking.”

Lees ook

Preventieve bestrijding eikenprocessierups van start

REGIO – De provincie Overijssel is gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups langs …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.