Home / Dalfsen Regio / een kijkje achter de schermen tijdens de open bedrijvendag ommen

een kijkje achter de schermen tijdens de open bedrijvendag ommen

 ‘We hopen en verwachten dan ook dat veel mensen de deelnemende bedrijven gaan bezoeken. Iedereen is welkom: volwassenen, studenten, leerlingen en zeker ook kinderen. Het maakt daarbij niet uit of je gewoon nieuwsgierig bent naar wat de verschillende bedrijven doen, of je je wilt oriënteren omdat je op zoek bent naar een baan of geschikte studie, of dat je gewoon een leerzaam dagje uit wilt beleven.”

Ommen heeft een grote diversiteit aan bedrijven weet Hofstee, en daar mag best wel meer aandacht voor komen. ‘Door te laten zien welke mooie bedrijven we in Ommen hebben, hopen we ook dat er meer waardering voor komt. Nu gebeurt het vaak dat leerlingen en studenten na hun studie werk zoeken buiten onze regio, terwijl de mooiste baan misschien wel bij jou om de hoek is. Maar dat moet je dan wel net weten!”
Bij veel van de deelnemende bedrijven kun je vandaag echt kijken wat het betreffende vak inhoudt en welke werkzaamheden daar zoal bij horen. Zo kun je bij Krepla Trappen kennismaken met de techniek van het lassen, kun je bij OCB Bouw samen met de timmervaklui iets moois timmeren en ontwerp en maak je bij Koggel Reclame je eigen naambord. Bij Installatiebedrijf Veldhuis kun je leren hoe je een leiding moet fitten en bij Villa 5 hebben ze een leuke activiteit ontwikkeld waarbij je zelf kunt ontdekken of je een creatief bent! Bij Hotel de Zon krijg je letterlijk een kijkje in de keuken en bij de Dunnewind Groep hebben ze een aantal van hun grotere voertuigen klaargezet waar ze je graag alles over vertellen.

Als centrale locatie is gekozen voor Larcom aan de Vermeerstraat. Hier presenteren diverse bedrijven en instellingen zich die de gasten niet op de eigen locatie kunnen ontvangen. Ook hier is van alles te doen. “De bezoekers kunnen bij ons hun eigen bidon assembleren”, licht Nienke Freriksen toe namens Larcom. ‘Daarnaast zijn er op onze locatie activiteiten voor kinderen en kan men kijken naar de demonstraties van ons kettingzaagdemonstratieteam, dat is echt spectaculair!”

De Open Bedrijvendag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie en de route is te vinden op www.openbedrijvendagommen.nl.

Lees ook

Nieuw samenspel door Goed Goan en inwonerbetrokkenheid

Speerpunt van de raad in visie en beleid verwoord DALFSEN – De samenleving verandert en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.