Home / Dalfsen Regio / de gemeenteraad dalfsen kiest deze maand nieuwe burgemeester

de gemeenteraad dalfsen kiest deze maand nieuwe burgemeester

De nieuwe burgemeester wordt benoemd bij Koninklijk Besluit op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken. In de praktijk volgt de minister de aanbeveling van de gemeenteraad. Deze aanbeveling is voorbereid door de vertrouwenscommissie die door de raad is ingesteld.

De Commissaris van de Koning van de Provincie Overijssel heeft eind juli bekendgemaakt dat er 46 sollicitanten waren voor het ambt van burgemeester. Hij heeft uit deze 46 kandidaten een selectie gemaakt van kandidaten die naar zijn inzicht benoembaar zijn. De vertrouwenscommissie heeft een aantal van deze kandidaten op gesprek uitgenodigd om te kijken of zij geschikt waren als burgemeester van Dalfsen. Luco Nijkamp, voorzitter van de vertrouwenscommissie, heeft de raad gemeld dat de commissie haar werkzaamheden inmiddels heeft afgerond. “Wij kijken terug op een bijzonder proces. We hebben goede gesprekken gevoerd en kunnen de raad nu melden dat we twee geschikte kandidaten hebben gevonden”.

Er komt natuurlijk maar één burgemeester, maar de gemeenteraad is wettelijk verplicht om twee kandidaten aan te bevelen bij de minister. De raad geeft daar wel een volgorde bij: de nummer één wordt burgemeester. De raadsvergadering waarin deze keuze wordt gemaakt is een besloten vergadering waar alleen de raadsleden, de griffier en de adviseurs van de vertrouwenscommissie bij aanwezig zijn. Wat zich achter de gesloten deuren afspeelt, wordt niet bekendgemaakt. De identiteit van nummer twee blijft geheim.

Deze vergadering is op 18 oktober en start om 19:30 uur. Het voorzitterschap van de vergadering is in handen van het langstzittende lid van de gemeenteraad, Jos Ramaker. Na deze besloten vergadering wordt in een openbare vergadering de keuze van de raad met de rest van Dalfsen gedeeld. Die bekendmaking zal live te zien zijn via het raadsinformatiesysteem op https://ris.dalfsen.nl

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.