Home / Dalfsen Regio / cultuur platform ommen zoekt mensen en biedt podium voor creatieve ideeen

cultuur platform ommen zoekt mensen en biedt podium voor creatieve ideeen

“Laat de ideeën maar komen!” Wethouder Ko Scheele is er enthousiast over. Ook Dick de Boer, de voorzitter van het Cultuur Platform Ommen, is benieuwd wat er allemaal leeft op het gebied van cultuur. Toen het cultuurbeleid werd ontwikkeld, konden gemeenteraad, inwoners, kunstenaars, verenigingen en adviesorganen meedenken. Gemeente Ommen wil deze werkwijze graag voortzetten. Het CPO is gevraagd om mee te denken in het realiseren van doelen en zo het cultuurbeleid te versterken. De Boer: “Het CPO organiseert zelf geen culturele activiteiten, maar kan wel ondersteunen. Mede op initiatief van het CPO is bijvoorbeeld de cultuuragenda gerealiseerd. Die is nog niet bij iedereen bekend. Ook is mede door het CPO de Cultuurprijs ingesteld en kent Ommen een (junior)stadsdichter. De gemeente heeft vorig jaar de cultuurnota ‘Met elkaar’ vastgesteld. Daarin staat het cultuurbeleid voor 2017-2020 omschreven. De gemeente wil de komende jaren inzetten op cultuureducatie voor kinderen en jongeren, cultuur en marketing, bibliotheekwerk en lokaal cultureel erfgoed.”

Scheele: “Naast de bestaande sectoren als muziek, toneel en theater zijn er vást nieuwe sectoren, die nu nog niet in beeld zijn bij ons en die wel in het plaatje zouden passen. Er zijn vást nieuwe ideeën en initiatieven in Ommen. Daarmee kun je terecht bij het Cultuur Platform. Zij brengen de ideeën bij elkaar en zorgen voor verbinding. De gemeente ziet cultuur als meer dan een leuke uiting van muziek, toneel, et cetera. Cultuur is veel breder. Cultuur verbindt ook mensen. Er zijn hier veel evenementen. Het is belangrijk om al die reuring in kaart te brengen. Dat we weten wat er allemaal speelt.”

Het CPO is dus een soort paraplu? Dick de Boer lacht. “Liever een parasol, dat is zonniger. Het zou goed zijn dat verenigingen zich meer van elkaar bewust worden. Ook om overlap in data te voorkomen. Wij zijn als platform een gesprekspartner van de gemeente Ommen. Het is belangrijk dat onze leden een goede afspiegeling zijn van het culturele veld. Als stichting zoeken we nieuwe leden. Mensen die geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld musea, muziekverenigingen, muziekonderwijs, bibliotheek, theater, dans, literatuur of culturele evenementen. Mensen die mee willen denken over de uitvoering van het beleid. Voor een levendig cultuurklimaat in Ommen.” Scheele: “Geen bestuursleden. Maar wel zoeken we aanjagers en verbinders! Ommen heeft veel ideeën. Breng ze bij elkaar!”

Aanmelding (liefst voor 8 november) of info is te verkrijgen via Dick de Boer, (voorzitter CPO) d.e.l.de.boer@gmail.com. Lummy Boer is te bereiken via lummy.boer-tigelaar@ommen-hardenberg.nl

Lees ook

Talentenhus organiseert Tikkie Takkie Voetbal

NIEUWLEUSEN – Op 21 en 28 mei biedt het Talentenhus in samenwerking met Dalfsen Beweegt, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.