Home / Dalfsen Regio / burgemeester noten opent naaiatelier in de uitleg

burgemeester noten opent naaiatelier in de uitleg

Eind 2017 werd er begonnen met de voorbereidingen voor het opzetten van een naaiatelier voor statushouders in Dalfsen. Het doel is om samen, met en voor elkaar, op een prettige en zinvolle manier bezig te zijn om de integratie in de Nederlandse samenleving te bevorderen en de kans op werk te vergroten.

Statushouders uit de gemeente Dalfsen zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld van dit initiatief. Er werden subsidies/gelden aangevraagd en oproepen gedaan voor het schenken van naaimachines en andere benodigdheden en er werden vrijwilligers geworven. Maart 2018 is met dit project gestart in de school ‘de Uitleg’.

Taal
Er wordt Nederlands met elkaar gesproken, waardoor de communicatie van de statushouders kan verbeteren. Daarbij is het mooi om te zien hoe de verschillende culturen kennis nemen van elkaars gewoontes en gebruiken. Hierdoor wordt veel van elkaar geleerd en wordt het respect en de waardering voor elkaars cultuur vergroot. Verschillende bedrijven leverden gratis stofstalen, Noggus & Noggus bewaarde leer en tassen waar onderdelen van gebruikt worden en er kwam een schenking voor een leernaaimachine.

Op dinsdagmiddag en woensdagochtend komen veertien statushouders, zowel mannen als vrouwen uit verschillende landen, naar het atelier. Daaronder mensen die al meer dan tien jaar in Nederland zijn. Sommigen beheersen de Nederlandse taal al aardig, anderen nog niet of nauwelijks. Er is momenteel zelfs een wachtlijst.

Verkoop producten
Met zestien vrijwilligers worden de activiteiten ondersteund. Sommigen zijn wekelijks aanwezig. De producten die tot nu toe werden gemaakt zijn tassen, schorten, kussens en mapjes. Onlangs kwam het goede nieuws, dat de producten verkocht mogen worden in de Wereld Winkel. ‘Zonder sponsoring, de hulp en het meedenken van meerdere kanten was dit project niet haalbaar geweest’, aldus projectmedewerkers van Vluchtelingenwerk Dalfsen.

Belangstellenden zijn dinsdag om 16.00 uur van harte welkom in de school De Uitleg in Dalfsen.

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.