beeldhouwer uit ommen exposeert in spaanse hoofdstad madrid

Om de vijftiende verjaardag te vieren van Trevisan International Art heeft Paola Trevisan het Ateneo in Madrid uitgekozen. De kunstwerken worden in het Ateneo, gelegen tussen musea Prado en Thyssen, geëxposeerd in twee galerieën: Sala Prado en Espacio Prado. Uit 29 landen zijn  65 kunstenaars uitgenodigd. Van Argentinië tot Zweden en van Canada tot Australië. De vier Nederlanders, die aan deze expositie meedoen, zijn twee kunstschilders, één bronsgieter en beeldhouwer Tom Lucassen.

Tom Lucassen heeft als thema gekozen voor de Griekse Windgoden. Deze symboliseren het samenwerken van kunstenaars over de hele wereld: vanaf de oude Grieken tot in de huidige tijd. De winden komen uit alle richtingen, zo ook de kunstenaars. Toch hebben deze Windgoden, die broers waren van elkaar, ieder een geheel eigen karakter. Zo ook de kunst en de kunstenaars op deze expositie. De beelden zijn abstract en hebben een kleursymboliek naar het karakter van de wind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.