Home / Dalfsen Regio / balkbrug snoept steenwijk een punt af

balkbrug snoept steenwijk een punt af

Tekst/foto: Willem Lampe

In de sportieve wedstrijd verspeelde Balkbrug een 0-1 voorsprong. Lennart Baas was de gevierde man, op aangeven van Glen Marsman. “Jammer dat we de 0-1 niet konden uitbouwen, ondanks kansen voor Nick Jansen en Patrick Bloemberg.” Kort voor rust hielp Wessel Busscher de thuisclub langszij. Na de onderbreking gebeurde er weinig meer en zo haalde ‘De Balk’ zijn eerste puntje binnen bij de eens zo trotse, maar in verval geraakte v.v. Steenwijk. Ooit een roemruchte amateurclub die op de oude, totaal versleten thuishaven Sportlust in 1979 de Los Angeles Aztecs op bezoek kreeg, met in de gelederen ‘voetbalgod’ Johan Cruijff. Hofleverancier voor v.v. Heerenveen, denk aan de gebroeders Teun en Cees Kist en neefje Kees Kist, die het schopte tot international. Opgericht in 1912 en dus koninklijk, maar anno 2018 is Steenwijk afgegleden naar de vierde klasse. Het bewijs dat prestaties uit het verleden geen enkele garantie geven voor de toekomst. Een stukje voetbalgeschiedenis waar Balkbrug zogezegd kak aan zal hebben. Het eerste puntje is binnen en smaakt naar meer!

Stand 4A: Steenwijkerwold 4-12, VWC 4-9 (13-7), Wacker 4-9 (10-5), Oranje Zwart 4-7 (10-3), De Blesse 4-7 (9-7), Steenwijk 4-7 (6-8), Udiros 4-6, Ulu Spor 4-5, RKO 4-3, Balkbrug 4-1 (3-9), Aengwirden 3-1 (8-15) en Kraggenburg 4-1 (1-9).

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.