Home / Dalfsen Regio / 50 jaar toneelvereniging vorie vana in beerzerveld

50 jaar toneelvereniging vorie vana in beerzerveld

Tekst/foto: Ron Zervaas

Vorie-Vana werd door de jaren heen een zeer bekende toneelvereniging die prachtige kluchten en blijspelen op de planken bracht. Bijna zestig toneelstukken hebben de leden van Vorie-Vana onder regie van Chris Stuut ingestudeerd in de 50 jaar die achter hun ligt, en uitvoeringen verzorgd door de hele regio.

De afgelopen tien jaar was Vorie-Vana nood gedwongen door ziekte en met name het overlijden van Hennie Snippe, (één van de speelsters van het eerste uur, wat grote sporen achter liet in de vereniging), niet in staat om elk jaar een toneelstuk op de planken te brengen. Maar gelukkig is het dit jaar weer gelukt om een toneelstuk te vinden en uitvoeringen te geven. Evenals bij het 40 jarig bestaan is ook bij het huidige jubileum gekozen voor een toneelstuk wat zich afspeelt bij de familie Bruinsma, een kluchtig blijspel met de titel: De Canadese Invasie” geschreven door Carl Slotboom.

De eigen uitvoering vindt plaats op zaterdag 19 januari 2019 in De Voorveghter in Hardenberg. Kaarten kunt u bestellen via de website van De Voorveghter of telefonisch op nr. 0523-280350. In december zal tijdens een gezellige feestavond met alle leden en partners aandacht worden besteed aan het 50 jarig jubileum.

Lees ook

De Lemeler begraafplaats is weer up-to-date

LEMELE – De in september vorig jaar gestarte renovatie van de bijzondere begraafplaats in Lemele …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.