Home / Dalfsen Regio / youth alpha ommen daagt jongeren uit mee te gaan op ontdekking naar bestemming

youth alpha ommen daagt jongeren uit mee te gaan op ontdekking naar bestemming

“Zonder zicht op je bestemming loop je het risico op weg te gaan naar niets”, vertelt Martijn van der Laak, een van de personen uit het team. “En zonder het juiste begrip van Gods plan voor het scheppen van de mens heeft de mens geen zicht op zijn of haar bestemming en toekomst.” Nogal sterke uitspraken lijkt het. “Ligt er natuurlijk aan hoe je het leest en wat het beeld is van God dat je hebt. De uitspraak is sterk, lekker duidelijk ook. Maar biedt juist een mooi uitgangspunt voor een ontdekkingstocht.”

Gedurende een reeks avonden worden verschillende thema’s besproken met de jongeren. Deels aan de hand van filmpjes met veel ruimte voor persoonlijke input van de sprekers. “Maar wat een Alpha cursus nu juist zo mooi maakt,” vertelt Robert van Veen enthousiast, “is dat de avonden zo opgezet zijn dat we samen met de jongeren in gesprek gaan over de thema’s. Het is dus geen voorgekauwd verhaal met alleen “zenden”.”

Een belangrijk onderdeel van een Alpha cursus, zo ook bij een Youth Alpha, is het samen eten met elkaar. Robert Lamberink verteld “Vriendschap bouwen, elkaar leren kennen is een belangrijk ingrediënt voor deze avonden. Je trekt toch best wel intensief met elkaar op, bespreekt niet zomaar alledaagse onderwerpen. Dan is ruimte voor ontspanning en gezelligheid cruciaal.”

De Alpha cursus wordt al jaren gegeven over de hele wereld en is in de jaren 90 ontwikkeld door Nicky Gumbel als basiscursus over het christelijk geloof. Ruim 24 miljoen mensen hebben de cursus wereldwijd al gevolgd. In Nederland deden in de afgelopen 20 jaar ruim 250.000 mensen een Alpha Cursus. “De Alpha cursus wordt breeduit gedragen door de kerken in onze stad. Het is geweldig om zo samen met mensen in gesprek te zijn over het geloof”, vertelt Martijn. Naast de Youth Alpha, specifiek voor de doelgroep van 16 tot 21 jaar, start er in dezelfde periode ook een Alpha cursus voor volwassenen. Gelovig of ongelovig doen hieraan mee. “Het mooie aan Alpha is dat het juist een cursus waar zowel gelovige als niet-gelovige mensen samenkomen. De een komt voor verdieping, de ander omdat die op zoek is.”

“Voor de jongeren die interesse hebben om de Youth Alpha te volgen hebben we een informatieavond gepland”, vertelt Robert. “Zondagavond 30 september om 19.30 uur komen we samen in het gebouw van de Dante, Balkerweg 3.” Het team verwacht al een grote groep jongeren die de Youth Alpha zullen volgen en zie uit naar nog meer jongeren die mee gaan doen. Voor meer informatie over de Youth Alpha cursus in Ommen heeft het team een eigen pagina aangemaakt op youthalphaommen.nl. “En natuurlijk zijn we te vinden op Facebook en Instagram”, aldus Robert van Veen. “Onze gebruikersnaam op social media is youthalphaommen. Like, volg, deel ons, maar nog belangrijker: kom 30 september naar de info-avond! We dagen je uit!”

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.