Home / Dalfsen Regio / workshop welkom in ons landschap voor groene vrijwilligersgroepen

workshop welkom in ons landschap voor groene vrijwilligersgroepen

Mensen hartelijk welkom heten in de natuurgebieden van natuurorganisaties is één. Maar hoe breng je enthousiasme voor de natuur goed over en hoe zorg je ervoor dat bezoekers zich meer betrokken gaan voelen bij de natuur? Dat blijkt in praktijk soms lastig. Daarom verzorgt Landschap Overijssel voor deze vrijwilligers een leuke en leerzame workshop ‘Welkom in ons landschap’.

In één dag wordt er geleerd hoe er op een leuke en ontspannen manier met mensen in gesprek gegaan kan worden over de natuur en het landschap. Je leert hoe je jouw passie en kennis nog beter overbrengt op het publiek en hoe de materialen werken. Maar krijgt ook handvatten om goed om te gaan met minder leuke kanten van het werk zoals klachten. De workshop is voor iedereen die namens een groene groep in Overijssel contact heeft met bezoekers van natuurgebieden. Denk aan boswachters, schaapherders, promotievrijwilligers, gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders .

De workshop ‘Welkom in ons landschap’ is een ééndaagse cursus van 9.30 tot 16.00 uur. Locatie is landgoed De Horte in Dalfsen. De workshop is gratis voor vrijwilligers van Landschap Overijssel, overige deelnemers betalen 45 euro inclusief lunch en lesmateriaal. Inschrijven kan via www.landschapoverijssel.nl/workshops.

Lees ook

Mondhygiëne

Vier keer per jaar onderwerp ik mij vrijwillig aan een schoonmaakbeurt voor mijn (eigen) tanden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.