Home / Dalfsen Regio / workshop voor vrijwilligers rond thema eenzaamheid

workshop voor vrijwilligers rond thema eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan 1 miljoen mensen voelen zich sterk eenzaam. Tijdens je werk als vrijwilliger kom je in aanraking met mensen, waarvan je vermoedt dat zij eenzaam zijn. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk? Is eenzaamheid voor iedereen hetzelfde? Is eenzaamheid te signaleren? En hoe kunnen we eenzaamheid aanpakken? Dat komt aan bod in deze workshop.

Willie Oldengarm zal namens ‘Coalitie Erbij’ deze avond verzorgen. In de workshop wordt informatie geven rond het thema eenzaamheid, wordt aan de hand van voorbeelden de praktijk van vrijwilligers ingedoken en is er ruimte voor onderlinge uitwisseling.

Doel van deze interactieve workshop is om inzicht te krijgen in het thema eenzaamheid en van elkaar te leren hoe eenzaamheid als vrijwilliger gesignaleerd en aangepakt kan worden.

Deelname aan de workshop is gratis! Wel graag vóór 1 oktober aanmelden bij Vrijwilligerssteunpunt Ommen, e-mail vrijwilligerssteunpunt@ommen.nl en door te geven met hoeveel personen je komt.

Wij zien je graag op woensdag 3 oktober 2018 om 19.30u. bij de workshop ‘Signaleren van Eenzaamheid’ in de foyer van de Carrousel aan de Van Reeuwijkstraat 5 in Ommen.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Getekend: sporen van kindermishandeling’ van Gijs Wanders en Herman van Hoogdalem In elke schoolklas in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.