Home / Dalfsen Regio / wolters en dankelman de te kloppen duivenmannen

wolters en dankelman de te kloppen duivenmannen

Dit concours werd vervlogen vanuit de Franse stad Quievrain, dat hemelsbreed op 303 kilometer van Ommen ligt. Het startschot voor deze vlucht klonk zaterdagmorgen

om 8.30 uur. Door de noord tot noordoosten wind lagen de snelheden beduidend lager dan een week eerder. De jonge aanwas kreeg het zeker niet cadeau.
Net als een week eerder had een duif van Gerrit Dankelman de meeste inhoud en de rapste wieken. Om 12.37 uur viel de winnaar op de klep van het hok aan de Arriërflierweg. De omgerekende gemiddelde snelheid van de winnaar bedroeg 73 kilometer per uur.

De eerste tien van de wedvlucht Quievrain: Gerrit Dankelman 1, 3, 4, 6 en 10; Gerard Wolters 2 en 7; Mevrouw Prins 5 en 8; Gebroeders Ramaker 9.
Het was een druk weekeinde voor de duivenmelkers uit de Vechtstad. Er werden ook nog eens 155 duiven op transport gezet voor de eerste natour vlucht van 2018. Deze openingsvlucht had als startpunt Gennep, exact 100 kilometer verwijderd van Ommen. De duiven kozen zaterdagochtend om negen uur het luchtruim. Hier waren het de duiven van Gerard Wolters die het concours domineerden.
De eerste duif van Wolters tikte om 10.18 uur aan op de Stegerdijk in het buurtschap Stegeren, met een omgerekende gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur.
De eerste tien van het concours Gennep: Gerard Wolters 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 en 10; Piet Harmsen 7 en 8.

Lees ook

Integraal Huisvestigingsplan Primair Onderwijs

Toekomstbestendige onderwijsvoorzieningen voor basisonderwijs DALFSEN – Het college van burgemeester en wethouders en de schoolbesturen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.