Home / Dalfsen Regio / wienen negende en kainulainen rijdt nieuw pr tijdens ow cup in assen

wienen negende en kainulainen rijdt nieuw pr tijdens ow cup in assen

Tekst: Asse Klein
Foto’s: Henk Mannes

Normaal gesproken worden de OW Cup wedstrijden in Assen op zaterdag verreden, maar deze keer kwamen Manuel Wienen en Kirsi Kainulainen op vrijdag 31 augustus 2018 in actie voor de negende race van het seizoen in de ONK SuperCup 600. Wienen noteerde een achtste tijd na de eerste kwalificatie. In de tweede kwalificatie wist de coureur uit Dalfsen zijn tijd te verbeteren met bijna een halve seconde, maar hij zakte wel naar de dertiende startplaats. Kainulainen kwam in de eerste kwalificatie tot een achttiende tijd, maar ze kwam in de slotfase ook ten val op hoge snelheid in de Ramshoek. Kainulainen moest daardoor de tweede sessie aan zich voorbij te laten gaan. De Finse kwalificeerde zich als eenentwintigste en ze begon vanaf de zevende startrij aan de wedstrijd.

Wienen kende tijdens zowel de trainingen als wedstrijd problemen vanwege chatter aan de voorkant van zijn Yamaha. Manuel reed wel een goede race, waarin hij zijn rondetijd uit de trainingen wist aan te scherpen. De 25-jarige coureur kon lang mee in de grote groep die vocht voor de vierde plaats. Wienen ging als tiende de laatste ronde in, maar hij wist nog een rijder te passeren en als negende te finishen. Ook Kainulainen liet zien dat ze een vechter is. Ondanks een pijnlijke wond op haar been van de crash uit de kwalificatie kende ze een geweldige start waarbij ze vijf posities wist te winnen. Vervolgens wist Kainulainen een nieuw pr te rijden en als zestiende te finishen.

Manuel Wienen 52: ‘We dachten na de trainingsdag van donderdag dat we er niet slecht bij zouden staan. Ook tijdens de eerste trainingen op vrijdag ging het redelijk, maar toen we een nieuwe band staken lukte het niet om te versnellen. Ik was dan ook niet tevreden over mijn 1’45.1 na de kwalificaties. Ik kon in de race goed mee in het groepje dat vocht voor P4 en wist ook een aantal ronden in de 1’44 te rijden. In de laatste ronde kon ik nog een rijder pakken, maar we staan wel redelijk ver af van de plaatsen waar we willen staan. We hebben dus zeker nog wel wat werk te doen voor de komende races.’

Kirsi Kainulainen: ‘Ik wist met een team een goede afstelling te vinden tijdens de trainingen. Het ging goed tot aan mijn valpartij aan het einde van de eerste kwalificatie. Er stond meer wind en ik denk dat daardoor de crash kwam. Ik had last van mijn been en rechterhand, maar desondanks ging de race goed. Ik had een goede start en ik wist mijn beste rondetijd op Assen te verbeteren. Ik wil het team bedanken dat zij de motor zo snel weer hebben kunnen repareren na mijn crash.’

De volgende ronde van de OW Cup is op donderdag 4 oktober op het circuit van Zolder in België. Om de problemen met chatter aan de motorfiets te kunnen oplossen, gaan er voor Wienen tests plaatsvinden op Zolder (donderdag 6 september) en op Assen tijdens het British Superbikes evenement van 28 t/m 30 september.

Lees ook

PvdA Ommen, klaar voor de toekomst

OMMEN – Het verkiezingsprogramma is klaar, de kandidaten zijn bekend: PvdA Ommen is klaar voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.