Home / Dalfsen Regio / waterschap controleert onderhoud van sloten

waterschap controleert onderhoud van sloten

Alle kanalen, weteringen en sloten (watergangen) in het werkgebied van WDODelta zijn ingedeeld in de categorieën grotere watergangen, kleinere watergangen (schouwsloten) en overig water waar geen schouwplicht op rust. De grotere watergangen onderhoudt het waterschap zelf en de eigenaren en pachters zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van de schouwsloten. Hier gaat minder water door, maar deze sloten zijn wel belangrijk voor een goede aan- en afvoer van water.

‘Een goed functionerend watersysteem en uniform beleid zijn voor het waterschap de redenen om de schouw weer in het gehele werkgebied in te voeren. Achterstallig onderhoud mag immers niet leiden tot wateroverlast of beperkingen voor de aanvoer van water. In het zuidelijk deel van ons werkgebied werden de sloten vanaf 2014 alleen nog op verzoek ‘geschouwd’. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat het hier voor de eigenaren en pachters wennen is dat de schouw weer voor alle schouwsloten geldt’ geeft dagelijks bestuurslid Henk Oegema van WDODelta aan.

Vanaf 15 november gaat het waterschap aan de slag met het controleren of de schouwsloten en duikers goed zijn schoongemaakt. In december volgt de herschouw.

Meer informatie over het schoonmaken van watergangen en het schouwen hiervan is te vinden op www.wdodelta.nl/najaarsschouw 

Lees ook

Huidig Bökkers stopt definitief; geen afscheidstournee

REGIO – De Sallandse rockband Bökkers legt definitief het bijltje erbij neer. Er komt dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.