Home / Dalfsen Regio / verzoek om eerbiediging zondagsrust in ommen

verzoek om eerbiediging zondagsrust in ommen

De vereniging (28.000 leden) dringt in haar brief aan de eerbiediging van de zondag(srust) in acht te nemen en verzoekt geen medewerking te verlenen aan ‘verdere uitholling van Gods heilig gebod.’

“Het is gebruikelijk dat gemeenten haast automatisch ontheffing verlenen van de Zondagswet als de activiteit maar na 13.00 uur plaatsvindt. Echter, de Zondagswet verbiedt over de hele dag de zondagsrust te verstoren, bijvoorbeeld door het maken van geluid dat meer dan 200 m van de bron hoorbaar is. Ook door het verrichten van arbeid in beroep of bedrijf (vaak zijn het beroepsartiesten die optreden tijdens muziekfeesten, enzovoorts)” zo schrijft de vereniging.

“Gemeenten moeten de Zondagswet nadrukkelijk meewegen in de beoordeling of ze vergunning verlenen voor dergelijke activiteiten op zondag, ook na 13.00 uur, zoals onlangs ook een gemeente erkend heeft.”

De vereniging geeft aan graag bereid te zijn om in een commissie- of raadsvergadering of anderszins over een en ander nader van gedachten te wisselen.

Lees ook

Gebrek aan fatsoen of lamlendigheid?

Ingezonden brief OMMEN – Fee Klinkenberg stuurde de redactie van het Ommer Nieuws een e-mail …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.